Emotionele ontmoeting Máxima en moeder ontvoerde Insiya

Máxima ontmoet moeder Insiya
Door: Charlotte Wijnen
05-04-2022

Nadia Rashid, de moeder van het in 2016 ontvoerde meisje Insiya, heeft opnieuw een beroep gedaan op het Koninklijk Huis. Vandaag wachtte ze Máxima op aan de achterkant van het Paleis. Er volgde een emotionele ontmoeting tussen twee moeders.

In een brief en videoboodschap vroeg Nadia Máxima om aandacht voor haar ontvoerde dochter. ,,Ik geloof dat uw steun en uw inzet Insiya terug kunnen brengen naar Nederland, naar huis”, aldus Nadia in de video die ze op Twitter heeft geplaatst.

Máxima leeft mee met Nadia

Nadia deed de oproep in het kader van een staatsbezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind aan Nederland deze week. Vandaag hebben Willem-Alexander en Máxima de Indiase president en zijn echtgenote welkom geheten op de Dam in Amsterdam.

Nadia wachtte voor de welkomstceremonie aan de achterkant van het Paleis om even te kunnen spreken met Máxima, zo meldt royaltydeskundige Hans Jacobs.

Máxima, die zelf natuurlijk ook moeder is van drie dochters, liep naar Nadia toe. ,,We leven met u mee. We hebben de brief ontvangen”, zei Máxima. De situatie waar Nadia zich in bevindt grijpt Máxima erg aan. Volgens Jacobs was het een emotionele ontmoeting tussen twee moeders.

‘Hartverscheurend’

De moeder van Insiya zocht al eerder contact met Máxima. In 2018 nam ze ook al een videoboodschap op en schreef ze een brief aan de koningin. Een jaar later, toen het koningspaar op staatsbezoek was in India, lieten Willem-Alexander en Máxima weten de situatie ‘hartverscheurend’ te vinden.

Meer DenD