Enorme domper voor Irene Schouten: ‘Ons huis moet plat’

Door: Charlotte Wijnen
17-08-2022

Nog geen jaar geleden kochten Irene Schouten en haar man DirkJan Mak hun droomhuis in Hoogkarspel. Maar inmiddels is die droom uiteen gespat: het huis moet namelijk plat. ,,Het kon niet anders.”

Irene en DirkJan waren dolgelukkig toen ze een vrijstaande eengezinswoning in Hoogkarspel kochten. Het stel had nooit verwacht dat ze nog geen jaar later alweer afscheid zouden moeten nemen van het huis.

‘Het huis gaat plat’

,,Het huis gaat plat en ik ga het zelf opnieuw bouwen”, vertelt DirkJan in weekblad Story. DirkJan is timmerman en heeft behoorlijk wat connecties in de bouwwereld. ,,We hebben de tekeningen van de architect al binnen, het wachten is nu op de vergunningen. Als de gemeente een beetje wil meewerken, hoop ik begin volgend jaar te kunnen starten.”

Het stel hoopt dat het daarna nog zo’n anderhalf jaar duurt voordat het klaar is. ,,Optimistisch ingeschat dan… De schaarste aan materialen en de hoge prijzen maken het allemaal niet gemakkelijker.”

Enige optie

De vorige eigenaresse woonde maar liefst 65 jaar in de woning. Waarom moet het dan nu ineens plat? ,,Ik had zelf ook liever een renovatie gezien, dat vind ik het leukste om te doen. Maar het kon eigenlijk niet anders”, legt DirkJan uit. ,,Er zitten niet eens heipalen onder dit huis. Dat is niet goed in de grond die we hier hebben.”

Kans

Aan de andere kant ziet het stel het opnieuw bouwen van een huis ook als een mooie kans. ,,Het is aan de andere kant wel altijd onze droom geweest om helemaal ons eigen huis te bouwen, dus die droom komt wel echt uit nu.”

Het enige lastige aan de situatie is dat Irene en DirkJan lang moeten wachten tot ze daadwerkelijk kunnen gaan wonen in hun huis. Gelukkig hebben ze ook daar over nagedacht. ,,Ik heb nog een huisje hier in Hoogkarspel waar we tot die tijd kunnen zitten. Irene heeft zelf nog een woning in Heerenveen. Dat is natuurlijk vanwege Thialf, waar ze traint.”

Bekijk HIER de woning

Meer DenD