Entertainment-expert Jos la Grande: ‘Wordt tijd om oude mannen-tv van Vandaag Inside te stoppen’

De waarheid van Jos over Vandaag Inside
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Als Johan Derksen dan afgelopen week weer de zoveelste grap maakt over een dick pic en vervolgens zijn pretoogjes afdwalen naar buurvrouw Hélène Hendriks dan denk je: het is weer zover. Ook afgelopen week: naar aanleiding van het optreden van Baudet in de Tweede Kamer zegt Derksen ‘dat ze die gozer moeten liquideren’.

Dezelfde, ijdele Derksen piepte in november 2018 wel anders toen hij glorieerde op een bijeenkomst van Forum voor Democratie in de Amsterdamse Rai. ,,Alle schaamte voorbij”, zei Derksen daar over zijn leven als tv-clown. En zo is het.

Oerdomme fout

Die opmerking van deze 73-jarige over Baudet is natuurlijk een oerdomme fout. Soms kan het voor tv-bazen ook een beslissend moment betekenen van ‘genoeg is genoeg’. Ondanks de uitstekende kijkcijfers, mede als gevolg van het terugkerende tumult, is stoppen met de show op het hoogtepunt ook een kwaliteit.

Vandaag Inside dreigt namelijk oude mannen-tv te worden. Dat is de trend waar niemand blij van wordt.

Onmiskenbaar heeft het trio Genee, Van der Gijp en deze Derksen tv-geschiedenis geschreven. De jarenlange aaneenschakeling van gevatheden, rellen, ruzies en humor zorgde voor wat ontspanning en vooral voor heel veel extra kijkers voor het grillige SBS. Het toont ook aan dat de voorbereidingen van redacties en het ‘preppen’ van gasten nagenoeg verspilde tijd is, want bij Genee cs doen ze daar niet aan.

Kopje onder

Genee is trouwens nog even scherp als 10 jaar geleden. Maar zodra hij op eigen benen staat, bijvoorbeeld met Veronica Offside of met Café Hendriks & Genee, gaat het talent Genee kopje onder. Kennelijk slaagt hij er dan niet in dezelfde chemie te creëren als hij met Derksen aan tafel zit.

René van der Gijp blijft de vrolijke, gevatte losbol, die de schouderklop toepast als hij het ook even niet meer weet. Van der Gijp is de ideale sidekick en zijn kompas, dat meestal goed staat afgesteld, liet hem trouwens behoorlijk in de steek toen Derksen met zijn kaarsenverhaal kwam aanzetten. Ook geen goed teken. Daarna herstelde Van der Gijp zich wonderbaarlijk. Hij was de eerste die begreep dat het verzonnen flauwekul was.

Afstomp-tv

En dan Derksen zelf. Grote mond, klein hartje, journalist, muziekfanaat en volstrekt inconsequent. Hij steelt de harten van de ‘gewone man’ die schuddebuikend in zijn luie Prominent-stoel (en met een Bavaria bij de hand) avond aan avond afstompt met vijf dagen Vandaag Inside op de buis.

Testbeeld van knetterd haardvuur op je tv-scherm is ook heel even leuk, maar gaat op den duur vervelen. Soms moet je als zenderbaas, het directeurtje in VI-jargon, een heel lastig besluit nemen. Het zou een teken van kracht zijn om er inderdaad, bijvoorbeeld na het WK in Qatar en een volle Ziggo Dome op 11 december later dit jaar, er definitief een punt achter te zetten.

[poll id=”128″]

Tags

JOHAN DERKSENRENE VAN DER GIJPVANDAAG INSIDEWILFRED GENEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck