EO hangt merkwaardig gedrag Akwasi aan de grote klok

Akwasi
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De ‘woordkunstenaar’ Akwasi heeft de laptops van radiomakers afgepakt toen er vragen kwamen over zijn omstreden speech op de Dam. De man achter Omroep Zwart vond dat hij genoeg vragen had beantwoord en eiste dat de opname gewist zou worden.

De EO, verantwoordelijk voor het radio 1-programma Dit is de Dag, heeft dit merkwaardige gedrag van Akwasi na lang beraad bekendgemaakt.

De muzikant had vooraf gesproken dat niet lang over de taferelen op Dam zou worden gesproken. Als het incident door journalist wordt behandeld kapt Akwasi na enkele vragen over de speech het interview af.

Presentator Hans van der Steeg vroeg hem of hij de woorden over het “trappen van zwarte piet” vooraf had ingestudeerd. ,,Wil je deze kant opgaan?”, vraagt Akwasi vervolgens, waarna er discussie ontstaat. Hij wordt boos en wil direct dat de opname gewist wordt, ‘anders heb je een probleem met mij’, zo dreigt hij.

“Op dat moment trekt Akwasi alle stekkers uit de laptop van de technicus, klapt hem dicht en neemt de laptop onder zijn arm mee. Hierdoor stopt de opname. Daarna pakt hij ook de laptop van presentator Hans”, aldus de EO.

Hij geeft de meegenomen laptops pas terug als het opgenomen gesprek gewist is. Van der Steeg gaat onder druk akkoord. Omdat hij ook een back-up had, is het gesprek nu toch online gezet.

“Er is lang nagedacht over de vraag of we de opname wel of niet moesten uitzenden”, zegt eindredacteur Jan Pieter Kos. “Er zitten veel kanten aan deze zaak waardoor we niet over één nacht ijs zijn gegaan. Maar dat een publiek figuur onze journalisten onder druk heeft gezet door spullen mee te nemen en ze vervolgens te dwingen materiaal te verwijderen, is voor ons dé kernreden geweest dit gesprek toch uit te zenden.”

Akwasi heeft inmiddels excuses aangeboden.

Luister hier naar het interview!

Tags

AKWASIEOHANS VAN DER STEEGOMROEP ZWART

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck