‘Epstein verzamelde chantagemateriaal over Andrew’

Door: DitjesDatjes
01-08-2020

Jeffrey Epstein zou belastend materiaal over de Britse prins Andrew hebben verzameld waarmee hij hem mogelijk kon chanteren. Dat staat volgens Britse media in vrijgegeven rechtbankdocumenten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De veroordeelde zedendelinquent, die vorig jaar augustus zelfmoord pleegde in zijn cel, zou een meisje instructies hebben gegeven om “de prins alles te geven wat hij maar wilde” om vervolgens alle details van het seksueel misbruik aan hem te rapporteren. In de documenten wordt het meisje aangeduid als Jane Doe #3 maar volgens Britse media gaat het om Virginia Giuffre, die Andrew al jaren beschuldigt van misbruik.

Prins Andrew was niet de enige waar Epstein belastend materiaal over in handen zou hebben. De miljardair zou ook chantagemateriaal hebben van “tal van vooraanstaande Amerikaanse politici, buitenlandse presidenten en andere wereldleiders”. Dat zou hij onder meer gebruikt hebben voor politiek en financieel gewin.

De Amerikaanse autoriteiten willen graag met Andrew praten over zijn verstandhouding met Epstein en Ghislaine Maxwell, die vorige maand werd aangehouden in de VS. Sommige vermeende slachtoffers van de multimiljonair zeggen dat Maxwell betrokken was bij het misbruik. Ze zou de meisjes hebben geronseld.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD