Er op uit

Tip 1

Kunstig weekje Rotterdam
Voor alle kunstliefhebbers is Rotterdam begin februari ‘the place to be’. Tijdens Art Rotterdam Week, 7 tot en met 10 februari, barst de havenstad van tentoonstellingen, pop-up shows, openingen en kunst- en designbeurzen. Spil van de Art Rotterdam Week is de kunstbeurs Art Rotterdam. Ook deze jubileumeditie, het is de 20e keer, wordt gehouden in de voormalige Van Nellefabriek. Goed om te weten: voor de ingang van de beurs staan de Art Rotterdam Week-pendelbussen die u gratis naar de verschillende hoogtepunten in het Museumpark, het Vierhavensgebied en de Kop van Zuid brengen.

artrotterdam.com

Tip 2

Voorpret op de zomer
Laten we hopen dat we net zo’n mooie zomer als 2018 krijgen en laten we dan meteen alvast de tuin of balkon een opknapbeurt geven. Op Tuinidee, van 21 tot en met 24 februari in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, doet u volop ideeën op. Dit jaar besteedt het grootste tuinevenement van Nederland (vijf verschillende inspiratietuinen met een totaaloppervlakte van twee voetbalvelden) aandacht aan ecologisch en duurzaam tuinieren.

tuinidee.nl

Tip 3

Wildernis in de achtertuin
We brengen een hoop tijd door op social media. Maar zien we nog wat er vlak voor onze neus plaatsvindt? Dat is het moraal van het verhaal van de film Backyard Wilderness, een grootbeeldfilm over de prachtige nabije natuur die uitnodigt er zelf op uit te trekken. In de film, vanaf 12 februari een half jaar lang te zien in het Haagse Omniversum, komen wasbeertjes, vossen, herten en muizen, eenden, kolibrietjes en muizen voorbij.
Bezoekers van Backyard Wilderness krijgen van Omniversum een speciaal eropuit-boekje waarmee kinderen het hele jaar door activiteiten kunnen ondernemen in het park, bos en duinen.

Omniversum.nl

Tip 4

Lekker gluren
Op zondag 10 februari zal er ongegeneerd gegluurd kunnen worden in 23 steden. Gluren bij de Buren is hét huiskamerfestival van Nederland, waarbij huiskamers in verschillende steden omgetoverd worden tot eendaagse podia voor lokaal talent.
Van singer-songwriters met gouden stemmen tot verrassende theatermakers en krachtige koren. Iedere artiest is gedurende de dag drie keer te zien tijdens een optreden van 30 minuten. Leuke bijkomstigheid: alle voorstellingen zijn gratis.

glurenbijdeburen.nl

Tip 5

Vriendinnenbeurs pur sang
Sinds 1950 weten al heel wat (voornamelijk) vrouwen de weg naar de Huishoudbeurs in RAI Amsterdam te vinden. Natuurlijk is er in al die jaren wel wat veranderd. De vriendinnenbeurs, 16 tot en met 24 februari, gaat niet alleen over de nieuwste huishoudelijke apparaten, maar ook over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van mode, verzorging, wonen, vrije tijd, culinair en gezondheid. Er worden ook workshops, lezingen en optredens gegeven. Voor wie in blije verwachting is, of net een kleintje heeft gekregen, vindt tegelijk met de Huishoudbeurs de Negenmaandenbeurs plaats. Bezoekers kunnen op dezelfde dag twee beurzen, voor de prijs van een, bezoeken.

huishoudbeurs.nl

Tip 6

Blues in Delft
Het grootste indoor bluesfestival van Nederland: Affligem Bluesfestival Delft. Tijdens het weekend van 22 tot en met 24 februari, zijn er in de verschillende cafés in Delft een groot aantal gratis optredens. De programmeur van het festival stelt eklk jaar een mooi divers programma samen, waarin verschillende stijlen van blues te beluisteren zijn. Delta blues, Chicago blues, Texas- & Westcoast blues, Jump n Jive, Bluesrock, Americana, Rock-a-billy; zo’n beetje alle stijlen komen aan bod.

delftblues.nl

KORT
T/M 3 MAART
IJSBEELDENFESTIVAL
Grootste winterevenement van Nederland: IJsbeelden Festival met meer dan 1.200m² kunstwerken van ijs en sneeuw in de IJsselhallen in Zwolle.

ijsbeelden.nl

LA FRANCE BRUIDSBEURS
10 FEBRUARI
Voor alle verliefde stelletjes met trouwplannen; de La France trouwbeurs in Partycentrum La France, Rhijngeesterstraatweg 43, Oegstgeest.

lafrance.nl

LEIDS CABARET FESTIVAL
11 T/M 16 FEBRUARI
Aanstormend talent treedt weer op tijdens het Bnnvara Leids Cabaret Festival. Locatie: Leidse Schouwburg, Leiden.

leidscabaretfestival.nl

STUKAFEST 2019
MAAND FEBRUARI
Bij Stukafest worden studentenkamers in 13 steden door heel het land omgetoverd tot mini-theaters waar muziek, dans, cabaret, poëzie, literatuur en theater centraal staan. Data en plaatsen: stukafest.nl