Familie Mentel organiseert erehaag langs afscheidsroute voor Bibian fans

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De maandag overleden paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel wordt zaterdag gecremeerd in Laren. De crematie zelf is vanwege de beperkingen door het coronavirus in besloten kring, maar de familie wil vrienden, kennissen en andere belangstellenden toch de gelegenheid geven afscheid te nemen van de sportvrouw, die jarenlang vocht tegen kanker en uitgroeide tot een paralympisch icoon met drie gouden medailles. Een speciale afscheidsroute is uitgezet, waarlangs een erehaag zal worden gevormd.

Die route begint in Loosdrecht en loopt via Hilversum naar het crematorium in Laren, waar Mentel door militairen naar binnen zal worden gedragen. De tocht begint om 09.00 uur. De verwachte aankomst bij Crematorium Laren is om 10.00 uur.

Stroom aan reacties

Mentel overleed op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De sportvrouw werd op 27-jarige leeftijd al getroffen door botkanker. Daardoor moest haar onderbeen worden geamputeerd. Haar overlijden leidde tot een stroom aan reacties van sporters, politici en bekende Nederlanders, die allen haar positivisme, doorzettingsvermogen en veerkracht roemden.

BuzzE

Tags

BIBIAN MENTELUITVAART

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck