Erica Meiland haalt uit naar Chantal Janzen: ‘Zwaar teleurgesteld’

Erica haalt uit naar Chantal
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Erica Meiland heeft keihard uitgehaald naar Chantal Janzen. Erica zegt helemaal op haar afgeknapt te zijn na de confrontatie in talkshow Jinek. ,,Daar was ik zwaar in teleurgesteld, in Chantal.”

Erica was in oktober te gast bij Jinek. In de uitzending werd gesproken over haar omstreden uitspraken over de islamisering van Nederland. Chantal schoof die avond ook aan en sprak Erica aan op haar uitspraken.

‘Ik schrok hier van’

,,Ik vind jou heel aardig, maar ik schrok hier wel van”, zei Chantal. ,,Ik vind je uitspraken te ongenuanceerd. Jij zegt: ‘Ik weet dat er geen een meisje is die het prettig vindt om een hoofddoek te dragen.’ Dan denk ik: lieve Erica, dat kan je niet zeggen, want je kan dat niet bepalen. Er zijn heel veel moslimvrouwen die dat wél fijn vinden.”

‘Chantal begrijpt het niet’

Nu, ruim een halfjaar later, wil Erica er nog iets over kwijt. Ze vindt het nog steeds jammer dat Chantal haar zo aanviel in Jinek. ,,Daar was ik zwaar in teleurgesteld, in Chantal”, vertelde Erica afgelopen weekend op de Libelle Zomerweek. ,,Ik vond Chantal altijd heel leuk, maar dan denk ik: je begrijpt het gewoon niet goed, jij hebt je er niet in verdiept.”

Boycot

Door de controversiële uitspraken van Erica werden de Meilandjes een tijdlang geboycot. Naast de kritiek die de familie over zich heen kreeg, stopte het ene na het andere bedrijf de samenwerking. Vooral Maxime, die vaak Instagram posts maakte in opdracht voor bedrijven, miste daardoor een groot deel van haar inkomen.

Maar inmiddels lijkt die storm alweer overgewaaid te zijn. De Meilandjes verschenen in hun nieuwe programma Chateau Bijstand waar ze konden rekenen op veel kijkcijfers. Ook bedrijven durven het langzaam weer aan om met de Meilandjes in zee te gaan.

Martien: ‘Over vijf jaar niet meer op tv’

Hoewel de ophef de carrière van de familie niet om zeep heeft geholpen, denkt Martien niet dat het succes van de Meilandjes nog vijf jaar zal duren. ,,Nou, ik denk niet meer dat we dan op tv zijn. Ja, weet je, op een gegeven moment is het toch ook klaar?”, aldus Martien.

Tags

BOYCOTCHANTAL JANZENCHATEAU BIJSTANDCHATEAU MEILANDERICA MEILANDEVA JINEKJINEKMARTIEN MEILANDMEILANDMEILANDJESSNEER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck