Erica over coming out Martien: ‘Hij was mijn man niet meer’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Toen Martien Meiland erachter kwam dat hij op mannen viel, had hij daar erg veel moeite mee. Hij was bang zijn gezin kwijt te raken. Ook Erica vond het verschrikkelijk om achter de geaardheid van haar man te komen. Dat vertelt ze aan De Telegraaf.

Uitbundige kleding

Vijf jaar voordat Martien en Erica in 2006 in Ik Vertrek te zien waren, kuste Martien een man. Die ene kus zette het leven van Martien maar ook het leven van Erica op z’n kop. ,,Totdat Martien rond zijn veertigste voor het eerst met een man zoende. Er kwamen gevoelens naar boven die hij nog nooit had gehad. Hij was er doodziek van, maar ook voor mij kwam het als donderslag bij heldere hemel. Ineens stond ons leven compleet op zijn kop”, vertelt Erica. ,,Martien was in de war en ging zich steeds vreemder gedragen. Hij maakte zich op, trok uitbundige kleding aan en praatte heel raar. Ik kon daar totaal niet mee omgaan. Het was mijn man niet meer.”

Het stel ging tijdelijk uit elkaar. Martien vertrok naar Amsterdam waar hij werd ondergedompeld in de gayscene. Erica bleef alleen achter. ,,Dat was heel zwaar. Ik heb altijd gedacht dat ik oud zou worden met Martien, maar ineens viel die droom in duigen. Ik was in één klap mijn beste vriend, mijn man en de vader van mijn kinderen kwijt.”

Getrouwd

Tijdens de opnames van Ik Vertrek wist Erica al van de geaardheid van Martien. Maar na het avontuur in Frankrijk gingen ze toch van elkaar scheiden. Erica laat weten dat een relatie hebben met iemand die op het andere geslacht valt erg ingewikkeld is. Inmiddels zijn ze toch weer getrouwd, want ze konden niet zonder elkaar. ,,We misten elkaar enorm. Het voelt heel vertrouwd om weer samen te zijn. Wat anderen daarvan vinden kan mij eigenlijk niet zoveel schelen. Het gaat er toch om dat wij gelukkig zijn?”

Tags

ERICAFRANKRIJKGEAARDHEIDGEZINHOMOSEKSUEELIK VERTREKMARTIEN MEILAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck