Erica over coming out Martien: ‘Ik heb me gek gehuild’

Erica Meiland
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Toen Martien Meiland veertig jaar oud was, kwam hij uit de kast. Dat jaar, 2001, was voor zowel Martien als voor zijn vrouw Erica ontzettend moeilijk. Terwijl Martien naar Amsterdam ging op de gayscene te ontdekken bleef Erica samen met hun twee dochters achter.

Vreemd

zesenhalf jaar was Martien in Amsterdam, vertelt de kasteelheer zelf in WENDY. ,,Maar dat beviel niet. Ik kwam erachter dat ik het leven in een gezin zo veel leuker vond. Zo veel prettiger.” Uiteindelijk keerde hij terug naar zijn dochters Maxime en Montana en zijn ex-vrouw Erica. Maar in al die jaren had zij het natuurlijk ook moeilijk. ,,Ik heb zo veel tranen gelaten. Ik heb me gek gepraat, gek gehuild, maar uiteindelijk is er één medicijn: de tijd. Die heelt alles.” Zij heeft Martien tijdens hun huwelijk zien veranderen. ,,Ik vond het zo raar allemaal. Zo vreemd. Ik dacht: hoezo nu ineens? Iemand verandert gewoon. Hij ging raar praten, heel druk doen, andere kleding aandoen, zich opmaken. Dat is uiteindelijk weer tot rust gekomen.”

Samen

In al die jaren heeft Martien zijn familie natuurlijk niet helemaal achtergelaten. Hij keerde nog regelmatig terug naar zijn gezin. ,,Toen ik in Amsterdam woonde, ging ik iedere week een dagje naar Sassenheim om gezellig samen te eten en te koken.” Uiteindelijk besloten de twee weer samen te komen en een gezinnetje te vormen, net zoals daarvoor maar dan platonisch. ,,Toen ik vervolgens in Noordwijk aan Zee ging wonen en Erica honderd meter verderop zat, Maxime in het tuinhuisje bij mij, hebben we gezegd: ‘Waar zijn we mee bezig? Laten we alles maar op een grote hoop gooien en weer samen verder gaan.”

Tags

AMSTERDAMERICA MEILANDGAYSCENEGEAARDHEIDHOMOSEKSUEELMARTIEN MEILANDMAXIME MEILAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck