Erica Terpstra is drie keer geopereerd: ‘Bijna een beenamputatie’

Erica was been bijna kwijt
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Erica Terpstra kampt al geruime tijd met lichamelijke klachten. Ze belandde in het ziekenhuis met een infectie aan haar been die werd veroorzaakt door een bacterie. Onlangs werd ze maar liefst drie keer geopereerd. ,,Later hoorde ik dat het tot een beenamputatie had kunnen leiden.”

Erica belandde in het ziekenhuis met een te hoge bloeddruk, onregelmatige hartslag en een infectie aan haar been. ,,Ik ben aan mijn enkel geopereerd vanwege artrose”, vertelt ze in weekblad Story. ,,Door de artrose leed ik veel pijn. Daar hebben wel meer oudere mensen last van.”

Geschrokken

Het idee was dat Erica na de operatie zes weken helemaal gestrekt zou moeten. ,,Dan nog zes weken met loopgids en hup, weer verder. Maar er kwam een bacterie bij, waardoor ik nog driemaal moest worden geopereerd. Mijn enkel was een geliefd object voor bacteriën.”

De operaties zijn gelukkig goed gegaan, maar achteraf kreeg Erica wel heftig nieuws te horen. ,,Later hoorde ik dat het tot een beenamputatie had kunnen leiden”, zegt ze geschrokken. ,,Maar het gaat nu gelukkig weer goed.”

‘Straks loop ik weer als een kievit’

Erica moet nog aan haar conditie werken, maar ze is heel fanatiek. ,,Drie keer per week ga ik naar de fysiotherapeut, die mij helpt mijn conditie weer op peil te krijgen. Ik draag nu nog een brace, maar ik ben ervan overtuigd dat ik straks weer loop als een kievit.”

Tags

ERICA TERPSTRAOPERATIEZIEKENHUIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck