Ernst Daniël Smid: ,,Ik zal vast zingend ten onder gaan”

Door: Ditjes en Datjes
16-06-2019

Het leven van 66-jarige Ernst Daniël Smid is in 2012 compleet op zijn kop gezet. Na het overlijden van zijn ware liefde Roos zegt hij niet meer de man te zijn wie hij was. ,,Het gemis heeft mijn leven totaal veranderd. Maar gelukkig heb ik mijn kinderen als houvast.” zegt hij in weekendmagazine Vrij. Daarnaast heeft hij zijn toekomst niet goed op orde.

Geen pensioen opgebouwd

,,Wat zou je aan jezelf willen veranderen?” vraagt verslaggever van het Noord-Hollands Dagblad. Daar geeft meneer Smid een eerlijk antwoord op. ,,Ik zou graag jong en slank willen zijn. Maar ik ben te lui om te sporten.” Ook vindt Ernst dat hij op een leeftijd is waarbij hij gas terug moet nemen. En dat is even wennen als je jezelf altijd voor 110% inzet. ,,Ik ga op een laag pitje door, ook omdat ik geen pensioen heb opgebouwd. Dus ik zal vast zingend ten onder gaan. Als ze mijn kist niet goed dicht timmeren, hoor je me vast nog zingen.” Aldus de zanger.

Duistere periode

Zijn leven leek zinloos nadat zijn vrouw Roos zeven jaar geleden aan alvleesklierkanker overleed. Troost vinden bij drank en heel veel sigaretten, een paar pakjes per dag, werkte averechts. Zijn drie kinderen waren zijn reddende engels. ,,Het is aan mijn kinderen te danken dat ik uit die duistere periode ben gekomen. Misschien gek, omdat je zou denken dat je als vader je kinderen bij de hand neemt, bij tegenwind.” vertelt Smid tijdens het interview.

Jubileumconcert

Morgen geeft Ernst Daniël Smid, samen met Marco Bakker en Henk Poort, zijn jubileumconcert genaamd ‘De 3 Baritons’ in theater Carré in Amsterdam. Zij zullen worden begeleid door het orkest van Maurice Luttikhuis.

Meer DenD