Ernst Daniël Smid openhartig over bejaardenseks

Door: DitjesenDatjes
06-08-2019

Ouderen die seks hebben: niet echt een onderwerp dat in veel gezinnen ter sprake komt. Jammer, vindt Ernst Daniël Smid, want volgens hem moet het taboe op bejaardenseks worden doorbroken.

Vies

Samen met Bartho Braat werkt Ernst Daniël aan een voorstelling over ouderenseks. En dat alles om het onderwerp meer bespreekbaar te maken, want kinderen, jongeren maar ook volwassenen hebben het er niet graag over. Ernst Daniël merkt dat vooral bij zijn kinderen: ,,Als ik mijn geliefde een zoen wilde geven op haar mond, dan zeiden mijn kinderen: ‘He pap, hou op met die bejaardenseks’. Dat vinden ze vies”, zegt Ernst Daniël in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. De zanger snapt wel dat je niet altijd geconfronteerd wil worden met de seksualiteit van anderen: ,,Denk je dat ik mijn dochter seks wil zien hebben?”

Beeld

Volgens Ernst Daniël is het grote probleem met ouderenseks dat áls mensen er al over praten, ze vooral geen beelden erbij willen zien. ,,We hebben ooit een keer een filmpje gehad waarin je twee oude homo’s orale seks zag hebben. Dan moet je toch drie keer slikken.”
,,Er komen twee oudere mannen bij elkaar voor een casting in hetzelfde hotel. Dan is er ook een hoofdrolspeelster en dan komt het haantjesgedrag”, verklapt de zanger over de voorstelling.

Meer DenD