Ernstig verbrande Romana vraagt om kaartjes

Romana en Rinus
Door: DitjesenDatjes
07-01-2020

Debora, beter bekend als Romana uit de clips van volkszanger Rinus, ligt met ernstige brandwonden in het brandwondencentrum in Groningen. Komende donderdag is ze jarig, maar dat zal ze niet thuis vieren. De manager van Rinus roept fans op om een kaartje te sturen naar de vrouw.

‘Verwondingen voor altijd zichtbaar’

Een ongeluk zit in een klein hoekje, daar weten Debora en vriend Rinus inmiddels alles van. Debora wilde een sigaar opsteken, maar er ontstond een steekvlam waardoor haar haren in de brand vlogen. ,,Debora’s haar is volledig verbrand en ze heeft brandwonden op haar nek, oren en de zijkant van haar gezicht. Het is nog afwachten of er een operatie moet komen. Zoals het nu lijkt, zullen sommige verwondingen in elk geval voor altijd zichtbaar blijven”, laat manager Dennis Franke weten aan het Dagblad van het Noorden. Ook meldt Franke dat ze eerste-, tweede- en derdegraads brandwonden heeft opgelopen.

Rinus was boven toen het ongeluk beneden in de woonkamer gebeurde. Gelukkig greep hij snel in. ,,Hij heeft niets over haar heen gegooid en probeerde het vuur te doven met de hand. Daarna heeft hij 112 gebeld en Debora onder de douche gezet. Gelukkig was de politie er vervolgens heel snel bij.”

Verjaardagskaartje sturen

Om toch nog een beetje in de feeststemming te komen hopen Rinus en Debora kaartjes te ontvangen. ,,Als mensen iets willen sturen, zorgen wij ervoor dat de post bij Rinus en Debora terecht komt. Ze zullen er hartstikke blij mee zijn”, zegt de manager.

Kaarten kunnen gestuurd worden naar het volgende adres:
Lindenlaan 8
8501 DC
Joure

Meer DenD