Eropuit juni

Door: DitjesenDatjes
23-05-2019

 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

TIP 1 

Sail op Scheveningen 

  

Niet raar opkijken als u einde juni grote zeilschepen de haven van Scheveningen binnen ziet varen. Als finish van de Liberty Tall Ships Regatta verwelkomt de Haagse badplaats van 20 t/m 23 juni namelijk dertig van de grootse zeilschepen. De Sail-In Parade, 20 juni van 11.00 tot 13.00 uuris het startsein van de eerste editie van ‘Sail op Scheveningen. De historische schepen zijn niet alleen van dichtbij te bewonderen, maar ook gratis te betreden. Er kan zelfs (met ticket), worden meegevaren! Het evenement wordt 23 juni afgesloten met de feestelijke Sail-Out Parade. 

sailopscheveningen.nl 

TIP 2 

Fleurig feestje Aalsmeer 

Aalsmeer Flower Festival, 15 en 16 juni, staat dit jaar in het teken van trends in bloemdesign. Wat is er nieuw in de wereld van bloemen en planten? Dat laten arrangeurs op verschillende locaties in Aalsmeer zien. Met duizenden bloemen in verrassende arrangementen worden bezoekers ondergedompeld in de nieuwste trends in bloemdesign. De verschillende locaties in Aalsmeer worden verbonden door een pendeldienst over het water en over de weg. Ook dit jaar is er weer livemuziek en kan er meegedaan worden aan veilsessies, demonstraties en workshops.  

aalsmeerflowerfestival.nl 

TIP 3 

Lesje boerenleven  

Waar komt het overheerlijke pak melk uit de koelkast eigenlijk vandaan? Hoe ziet het leven van een koe eruit? Tijdens de Campina Open Boerderijdagen staat leren door te ervaren centraal. De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien terechtkomt in het glas op tafel thuis. Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen zoals skippykoeraceneen levensgroot memoryspel, melkpakvissen en een melkwegrace. De deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. 
campina.nl/boerderijdagen 

TIP 4 

Rollende Keukens 

Een mobiel eetfestijn voor alle smulpapen, dat is Rollende Keukens. Dit jaar wordt het terrein van de Amsterdamse Westergasfabriek voor de elfde keer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa. Meer dan 110 Rollende Keukens komen het lange Hemelvaartsweekend, van woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni, weer op stoom. Elke tot eettent verbouwde camper, dubbeldekker, busje en brommer heeft zijn eigen stijl; van astronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen, van curieuze BBQ-camper tot rollende keukenprinsessen. De keukens openen hun luifeltjes van 13.00 tot 23.00 uur.  

rollendekeukens.nl 

TIP 5 

Oudste Jazzfestival van Nederland 

Het oudsteéén van de grootste en zeker het gezelligste jazzfestival van Nederland; dat is het Breda Jazz Festival. Het muziekevenement vindt 30 mei t/m 2 juni alweer voor de 49ste keer plaats. Beginnend op Hemelvaartsdag vinden er verspreid over 17 podiavier dagen langdoor de binnenstad van Breda optredens plaats. Op het festival zijn verschillende jazzstijlen en aanverwante muzieksoorten te horen: Classic Jazz, Swing jazz, Jump & Jive, Blues, Rhythm & Blues, Americana, zydeco, gipsy, Latin, soul en Funk en meer. 

bredajazzfestival.nl 

TIP 6 

Lepeltje Lepeltje Amersfoort 

Een prachtig groen stadspark, livemuziek, lekker eten en een mooie-dingen-markt. Gooi daarbij een rijk gevuld programma voor de kinderen bovenop en je hebt Lepeltje Lepeltje Amersfoort’. In het Pinksterweekend, van 7 t/m 10 juni, kun je in het Burgemeester Brouwerplantsoen volop genieten van de vrije dagen. Er zijn mobiele keukentjes en terwijl jij van de lekkere gerechten en het lentezonnetje geniet, zetten livebands je in vuur en vlam. Shoppen kan ook! Bij winkels op wielen kun je struinen tussen retro meubels, originele kunst, een nieuwe outfit of ambachtelijke streekproducten.  

lepeltje-lepeltje.com/amersfoort 

 

 

TAGS

Meer DenD