Europese première GOT-prequel House of the Dragon in Amsterdam

Door: DitjesDatjes
27-07-2022

De Europese première van House of the Dragon, de langverwachte prequel van successerie Game of Thrones, vindt op 11 augustus plaats in Amsterdam. De vertoning van de eerste aflevering is die avond in de Beurs van Berlage in aanwezigheid van cast- en crewleden van de HBO Max-serie.

House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. De serie speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit Game of Thrones en vertelt het verhaal van House Targaryen, een van de families uit Game of Thrones. In de nieuwe serie zijn rollen weggelegd voor onder anderen Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy en Steve Toussaint.

De presentatie van de première in Amsterdam is in handen van de bekende Nederlandse YouTuber Nikkie de Jager. Op de première vindt ook de opening plaats van The Dragon’s Den, een op de serie gebaseerde attractie waarbij bezoekers fictieve draken kunnen zien en ook plaats kunnen nemen op de nieuwe IJzeren Troon uit de serie. The Dragon’s Den is op 12 en 13 augustus ook nog open voor publiek.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD