Eva Jinek faket activisten: ‘Deden het alleen om bekend te worden’

Activisten bij Eva Jinek blijken nep
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er waren gisteren tijdens de uitzending van Jinek twee activisten te gast, maar één van de mannen wordt al snel herkend. ,,Hij is geen activist en heel erg bezig met bekendheid creëren.”

Twee mensen in het publiek bij Jinek hebben gisteren in de uitzending aandacht gevraagd voor de omstandigheden waaronder in Qatar het WK voetbal wordt gehouden. Ze gingen naast Eva Jinek staan en trokken gele hesjes aan. ,,Wij zijn hier voor Qatar! Wij komen voor Qatar!”, riepen ze. Jinek vertelde dat ze de mannen begreep en stelde daarna voor om weer rustig te gaan zitten. ,,Iedereen begrijpt hoe jullie je voelen”, zei ze tegen de activisten.

‘Nep actie’

Het was al de derde keer in korte tijd dat er een ongepland moment in een uitzending van Jinek was. Zo lijmde eind oktober een klimaatactivist zich aan de tafel vast toen Beau tijdelijk inviel voor Eva, en een paar dagen later liepen enkele Oranjesupporters weg tijdens de uitzending toen het over het WK ging. Over de actie van gisteren bestaan echter twijfels. ,,Nep actie. In scène gezet want de enorme beveiliging aldaar laat dit niet gebeuren in verband met John van den Heuvel”, luidt het op Twitter.

Publiek

Volgens juicekanaal Realityfbi zaten de activisten van te voren in het publiek en kleedden zich om terwijl iedereen het kon zien. ,,Veel reacties over dat ze wel heel makkelijk in de studio kwamen, zeker gelet op de aanwezigheid van John van den Heuvel en zijn beveiliging. Maar de ‘activisten’ zaten gewoon in het publiek en kleedden zich om toen de camera even op Jinek gericht was. Een dame in het publiek keek er nog naar”, meldt het kanaal op Instagram.

‘Bekendheid creëren’

Ook deelt het kanaal de Instagrampagina’s van de twee mannen. Bij de ene staat ‘artiest’ en bij de andere ‘videomaker’. Al snel herkent iemand één van de mannen. ,,Gavin is inderdaad geen activist en heel erg bezig met bekendheid creëren”, vertelt een volger.

Zo hebben de mannen een YouTube-kanaal waarin ze zich vaker voordoen als iemand anders. In hun laatste video braken ze in bij de wedstrijd tussen Ajax en PSV, en deden zich voor als medewerker. ,,Over de rug van de misstanden in Qatar en alle slachtoffers proberen zelf bekendheid te vergaren. Met dank aan Eva Jinek”, schrijft Realityfbi. ,,Die gasten zetten hun optreden binnen een aantal dagen op YouTube.”

Tags

Eva JinekJinek

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie