Eva Jinek krijgt felle kritiek: ‘Enorme aansteller’

Door: Charlotte Wijnen
28-11-2021

Eva Jinek heeft een boekje opengedaan over haar zware baan als talkshowhost. Onzin, vindt Jan Uriot. ,,Zit niet te zeuren, het is allemaal aanstellerij!”

Eva Jinek over haar zware baan

Eva Jinek vertelde openhartig in een interview met Elle over haar werk als talkshowhost bij RTL. De presentatrice is maar liefst zo’n zes maanden lang, elke werkdag op de buis te zien. ,,Ik moet er heel veel voor laten. Ik ga iedere nacht na de uitzending om halfdrie naar bed en om halfacht komt mijn kind een flesje bij mij drinken”, aldus Jinek. ,,Dan begint tegelijk mijn telefoon te zoemen in de groepsapp van de redactie en heb ik een berg ongelezen mails.”

Haar sociale leven lijdt er ook zwaar onder. ,,Mijn sociale leven ligt in die periode stil. Mijn vrienden vragen me dan niet eens meer mee, want ze weten dat ik toch niet kan.”

Eva host ongeveer zes maanden per jaar de talkshow Jinek. ,,De andere helft ben ik wel thuis met mijn kind, doe ik andere projecten zoals het boek en heb ik meer tijd voor andere dingen.”

‘Zure schooljuffrouw’

Jan Uriot vindt het ongelooflijk dat Eva klaagt over haar zware baan. ,,En maar klagen he? Ze heeft recht, vindt ze zelf, op wel zes maanden vakantie per jaar”, sneert hij in de Telegraaf-rubriek Wat Vindt Jan. ,,En dan denk ik: er zijn mensen die het veel zwaarder hebben en die krijgen er geen 1,2 miljoen voor. Zit niet te zeuren, het is allemaal aanstellerij!”

Volgens Jan heeft Eva juist helemaal geen zware baan. ,,Alles wordt voorgekauwd voor die mevrouw. Ze heeft een heel team”, zegt Jan, die toegeeft nooit meer naar haar show te kijken. ,,Ik kijk er niet meer naar, want ik vind haar een beetje een zure schooljuffrouw geworden de laatste tijd.”

Meer DenD