Eva Jinek over ophef om vastgebonden voetballer: ‘Hij vond het hilarisch’

Eva Jinek over schandaal|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er ontstond afgelopen weekend grote ophef om een oud fragment van talkshow Jinek. Voormalig voetballer Sjaak Polak vertelde in 2020 in de talkshow hoe hij zijn teamgenoot ooit had vastgebonden. Omdat Eva erom lachte, kon ze rekenen op een hoop kritiek. Vandaag heeft ze opheldering gegeven over de situatie.

Johan Derksen besloot vorige week op te stappen bij Vandaag Inside vanwege de ophef die is ontstaan over het ‘kaarsenverhaal’. Zijn uitspraken werden ook besproken in de talkshow Jinek, maar al snel daarna kwam de presentatrice zelf ook onder vuur te liggen.

‘Heftiger dan VI’

De Limburger blikte afgelopen weekend terug op een moment uit 2020 waarin Eva lachte om een verhaal van voormalig voetballer Sjaak Polak. Hij vertelde hoe hij met zijn teamgenoot Ricky van den Bergh de voetballer Anthony Obodai vast had gebonden op een massagetafel. De twee bewerkten met een houten spatel en ‘een pittige balsem’ zijn billen.

Het oude fragment ging heel Twitter over en velen zijn geshockeerd van het feit dat Eva hierom moest lachen. ,,Is dit niet vele malen heftiger dan wat we in VI hebben gezien?”, vroegen mensen zich af op Twitter.

‘Onderling bevriend’

In Instagram Stories geeft Eva nu tekst en uitleg. ,,Er werd toen, en aan tafel, om gelachen, want de mannen waren onderling bevriend, haalden deze streken voortdurend over en weer bij elkaar uit als vrienden onder elkaar”, laat ze weten.

Gebeld naar Anthony

Ook besloot ze Anthony Obodai zelf te bellen om hem te vragen naar zijn beleving. ,,Hij vond de grap ‘hilarisch’ en ‘heel erg goed geslaagd’ en illustratief voor de manier waarop er in het team met elkaar werd omgegaan”, benadrukt Eva.

Ricky van den Berg was zijn beste vriend en Sjaak Polak mocht hij ‘erg graag’, zo vertelt ze verder. ,,Hij heeft er nooit last van gehad, ’toen niet en nu niet’, want het was wat hem betreft gewoon een heel goed gelukte grap die paste bij hoe ze met elkaar omgingen.”

‘Heel erg’

Eva zat dus niet aan tafel om te lachen om een naar voorval waar iemand last van had. ,,Ik vind het heel erg dat sommigen dat nu wel suggereren en daarom vond ik het belangrijk om Anthony zelf te spreken en dit met jullie te delen.”

Tags

EVA JINEKJINEKKRITIEKONDER VUUR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck