Eva Jinek schrok van massaliteit rapport-Van Rijn

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Eva Jinek is behoorlijk geschrokken van de inhoud van het rapport-Van Rijn over grensoverschrijdend gedrag in de media. Ze noemt het in een interview met AD-bijlage Mezza “vreselijk” dat het op grote schaal gebeurde.

“Er zit nu een smet op de wereld waarin ik werk, de wereld die ik al twintig jaar zo betoverend vind. Dat vind ik heel erg”, zegt Jinek, die afgelopen jaren verschillende talkshows presenteerde. “Ik heb vooral te doen met al die mensen die al die jaren hiermee hebben rondgelopen en het gevoel hadden dat ze het nooit konden vertellen. Dat is wat mij betreft nu definitief veranderd.”

Jinek zegt met meerdere mensen te hebben gesproken die elders slechte ervaringen hebben gehad. “Ik weet uit de eerste hand wat het met ze heeft gedaan. De grote vraag is: wat gaat nu gebeuren?” Volgens haar kan het “niet zonder consequenties blijven”.

Zelf heeft Jinek zich nooit schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. “Alle excessen die zijn beschreven in het rapport, daar kan ik me helemaal niets bij voorstellen. Niet bij schreeuwen, niet bij woede-uitbarstingen. Het zit niet in mij, maar ik geloof ook niet dat het werkt. Mensen gaan niet beter presteren als ze ongelukkig of bang zijn. Het is totale waanzin te denken dat dit nodig zou zijn om tot een prestatie te komen.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck