Eva Jinek tegen Nick en Simon: ‘Jullie kijken elkaar niet aan’

Nick en Simon kijken elkaar niet aan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Met het zweet in de handen bekende Simon Keizer, de ene helft van het populaire zangduo Nick & Simon, dat bij hem de koek al een tijdje op is. Al twee jaar geleden was hij er mee klaar, zei Simon maandagavond bij Eva Jinek aan tafel. Dezelfde Eva stelde aan het einde van het gesprek vast dat de twee zangvrienden elkaar nauwelijks aankeken tijdens het interview.

Het was een opmerking die de twee zangers, die ook klasgenoten waren op hun Volendamse lagere school, verraste.

Zowel Nick als Simon ontkenden met de grootste stelligheid ruzie te hebben met elkaar. Of boos te zijn op elkaar. Alle verhalen hierover verwezen ze naar het land der fabelen, alhoewel Simon wel duidelijk liet blijken dat de samenwerking hem twee jaar geleden is gaan tegenstaan. Ook het feit dat Simon recent Nick heeft ontvolgd op Instagram is geen aanwijzing dat er sprake is van een breuk in hun vriendschap. Zegt Simon.

,,Bij mij is de lol al een tijdje weg, ik ben de initiatiefnemer hiervan…”, zo trapte Simon al bij het begin af in het Jinek-interview.

De twijfels ontstonden tijdens een wereldreis die Simon ruim twee jaar geleden maakte. ,,Het was voor het eerst dat ik geen zin meer had in Nick & Simon”, aldus Simon, die in december 2020 zijn zangpartner deelgenoot maakte van zijn gevoelens over voortzetting van hun gezamenlijke zangcarrière.
De coranaperiode kwam Simon goed uit om verder te reflecteren over de samenwerking. Maar hij kreeg het benauwd toen er een driejarenplan voor het duo werd uitgerold. Dat werd destijds dan ook stopgezet.

Nick Schilder was al bezig met een soloproject en gaat daar mee door. Simon Keizer (38) heeft geen zin meer in ‘het moeten’, maar blijft actief in de muziek als de afscheidsconcerten in Ahoy in het voorjaar achter de rug zijn.

Keizer stoort zich niet aan alle verhalen en insinuaties die de ronde doen over de breuk. Leuk is anders. Hij sluit zich af voor de publiciteit: ‘Het is niet gezellig’.

Tags

Nick SchilderNick&SimonSimon KeizerVolendam

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie