Eva Jinek vreesde ‘agressieve knuffelziekte’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Eva Jinek (40) bekent dat ze lijdt aan een ‘agressieve knuffelziekte’. ,,Zodra ik een kitten zie, vind ik die zó tergend lief en schattig dat ik ‘m het liefst wil vermorzelen met mijn hele lichaamsgewicht. Of het beest op wil eten.’’  Verklaart dit haar eerdere relatiebreuk met bioloog Freek Vonk?

Ze raakt snel vertederd bij het zien van ‘nieuw leven’.  baby’s, kittens, puppy’s, babyvosjes en biggetjes, Eva Jinek vindt ze om op te vreten. Bijna letterlijk! De talkshowpresentatrice maakt nu bekend dat ze lijdt aan een ‘agressieve knuffelziekte’: cute aggression. Op haar website legt Eva uit: ,,Het betekent dat je iets zo lief vindt dat je z’n schedel wel kan indrukken. Of op de barbecue wil leggen. Dat doe ik natuurlijk niet. Maar ik voel het wel. (…) Ons brein gebruikt veel energie en bij het zien van schattige puppies of kittens. De hersenen proberen via een mechanisme te voorkomen dat we te veel energie kwijt zijn aan dit soort emoties. En dus worden tegenovergestelde emoties getriggerd om de boel in evenwicht te brengen. Met als doel dat je sneller weer in staat bent iets productiefs te gaan doen.” Eva voelt die neiging heel sterk. ,,Je doet er niets aan. En nee, je bent geen psychopaat.” Dat er een wetenschappelijke verklaring voor haar ‘afwijking’ is, beschouwt Eva als een opluchting: ,,Als ik dit eerder had geweten, had het me veel twijfels gescheeld. Gelukkig hebben heel veel mensen hier last van. (…) Het lijkt een soort kortsluiting in de hersenen te zijn als reactie op een hoog schattigheidsgehalte.”

Geen risico

Zo ver bekend, is het bij Eva altijd bij een ‘neiging tot’ gebleven. Daarvan getuigen ook haar eigen katten – Zeepje en Cocobelle – die nog altijd vrolijk en ongedeerd rondlopen in Huize Jinek. Toch roept Eva’s bekentenis ook vragen op. Speelde haar agressieve  knuffelneiging misschien een rol bij het stranden van haar relatie met Freek Vonk? Heeft de bioloog destijds geen enkel risico willen nemen waar het mogelijk zijn eigen ‘vertederende dieren’ betrof? In elk geval ging Eva na die mislukte romance naarstig op zoek naar echte liefde, want: ,,Het lijkt me dat er weinig andere zaken belangrijker zijn. Ik bedoel: je gaat niet met je baan naar bed.” Tijdens de opnames van ‘De Verenigde Staten van Eva’ sloeg de vonk opeens over tussen Eva en haar producer. Deze Dexter van der Voorn blijkt de ware. In maart van dit jaar maakte Eva dolgelukkig bekend dat ze van Dexter in verwachting is. Hun kindje wordt ongetwijfeld ‘tergend lief en schattig’. Voor Eva is er wel één advies: blijf je beheersen!

Tags

EVA JINEKKATTENZWANGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck