Eva Jinek wil nog een kind: ‘Ik moet opschieten door mijn leeftijd’

Eva Jinek wil nog een kind
Door: Charlotte Wijnen
23-09-2021

Eva Jinek is dolgelukkig met haar zoontje Pax, voor wie ze graag een broertje of zusje op de wereld zou willen zetten. Maar de tijd begint te dringen voor de presentatrice. ,,Ik ben natuurlijk al 43…”

‘Ik moet opschieten’

Eva Jinek vertelde in ‘Boerderij van Dorst’ uitgebreid over zichzelf. Wanneer Raven van Dorst haar de vraag stelt of ze nog plannen heeft in de toekomst, zegt Eva: ,,Ik heb geen hoogdravende plannen.”

Maar Raven is benieuwd of Eva nog een kindje wil. ,,Ik moet natuurlijk wel opschieten, ik ben al 43…”, twijfelt Eva. ,,Maar als ik nog zo’n gezond kindje als Pax zou kunnen krijgen, dan teken ik daarvoor. Het is gewoon vreugde, zo’n baby’tje.”

Eerder geen kinderwens

En toch is er een tijd geweest dat ze geen kinderwens had en eigenlijk geen moeder wilde worden. Het scheelde maar weinig of ze was kinderloos gebleven. ,,Sommige mensen hebben zo’n vurige kinderwens dat het lijkt alsof alles er voor moet wijken. Met of zonder partner, dat maakt niet uit, ze willen gewoon een kind”, legde de presentatrice uit in weekblad Weekend. ,,Zo is dat bij mij nooit geweest. Ik dacht heel lang: misschien ben ik niet helemaal normaal.”

Maar toen ze Dexter ontmoette, veranderde alles. ,,Toen was ik 37 en hij wilde wél graag kinderen. Ineens voelde ik: met hem wil ik het.” Inmiddels is zoontje Pax drie jaar.

Meer DenD