Eva Jinek wordt verbaal gestalkt!

Verbaal stalken van Eva Jinek moet stoppen
Door: Matthieu Slee
29-12-2021

Hij wilde in de show van Eva Jinek tafelgast Thierry Baudet eens flink te grazen nemen, maar kreeg het deksel op zijn neus. Sindsdien laat Martijn Koning talkshowhost Eva Jinek niet met rust. De ene grove belediging volgt op de andere…

De ene belediging volgt op de andere. Zo was er eerder veel commotie om zijn volgende bewering: ,,F*ck die hele Jinek. Ik denk dat Eva Jinek met Thierry Baudet naar bed is geweest. Dat is wat ik denk en dat meen ik serieus.” Aanleiding voor zijn wraakzucht is de uitzending waarbij Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet te gast was bij Jinek. Elke aflevering werd afgesloten met een roast en Koning was gevraagd dat voor Baudet te doen.

Zó beledigend
Het moest een roast met een knipoog zijn, maar Koning ging volledig los. Het was zo beledigend dat Baudet uiteindelijk de studio verliet. Eva liet later weten: ,,Ik hoef echt niemands handje vast te houden en niemand te helpen. Iedereen kan voor zichzelf opkomen, behalve als de regels veranderen. Mensen moeten erop kunnen rekenen dat de spelregels niet halverwege het spel veranderen en dat gebeurde wel, waar ik bij zat.” 

Knetterverliefd
Eva Jinek vindt dat Koning met zijn optreden schade heeft berokkend aan haar reputatie. ,,Ik heb maar één ding en dat is mijn reputatie. Dat is het enige wat ik heb. Je kunt een reputatie hebben van twintig jaar en dat kan in tien seconden weg zijn door iets wat verkeerd gaat in een liveprogramma.” Sindsdien is Koning niet meer welkom bij Jinek en RTL. En dat zit hem flink dwars. Zozeer dat hij Eva verbaal blijft stalken. Zijn excuus? Hij vindt het grappig.

Obsessie
,,Ik was knétterverliefd op haar en ik heb me tot in den treure afgetrokken op d’r, wat ik nog steeds wel eens doe hoor. Met tegenzin, met tegenzin, maar toch, af en toe kan het niet anders.” Konings aversie tegen Eva lijkt een obsessie. Zo noemt hij haar in zijn nieuwe voorstelling een onbetrouwbaar k*twijf. In de Volkskrant vertelde hij daar quasi-grappig over: ,,Het was eerst ‘onbetrouwbare k*th*er’, maar dat vond ik toch te hard en te naar.”

Zíjn humor
In een poging grappig te zijn, vervolgt Koning: ,,Ik zeg dat er een incident was in haar programma, met Baudet en met haar. Met Eefje of, zoals ik haar mag noemen, onbetrouwbaar k*twijf. Dat is ook grof, maar het kan nog net.” Het is misschien zíjn humor, maar dat Koning haar Eva Braun noemt (naar de vriendin van Hitler) is echt NIET LEUK.

Meer DenD