Eva van der Gucht liever Kilimanjaro op dan naar Musical Awards

Door: DitjesDatjes
18-01-2020

Eva van der Gucht begint zaterdag met haar goede vriendinnen Anne-Marie Jung en Tina de Bruin aan de beklimming van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Het trio doet mee aan de zogeheten Kili-Challenge waarmee ze geld ophalen voor Warchild en dat gaat voor Eva zelfs voor de uitreiking van de Musical Awards.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De actrice is genomineerd in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol voor haar rol in ’t Schaep met de 5 Pooten. “Het is heel jammer dat ik er niet bij kan zijn maar aan de andere kant: dit is zo’n uitdaging en iets wat ik graag wil doen. Dat zeg ik niet zomaar af”, zei Eva voor vertrek tegen BuzzE.

Haar afwezigheid bij de show van woensdag heeft ook een bijkomend voordeel. “Op die berg ben ik waarschijnlijk minder met die awards bezig”, aldus Eva. “Ik ben wel blij, want de stress van een jurk en je haar doen en dan de rode loper, dat is allemaal niet zo mijn ding. Het zou leuk zijn als ik win maar als het niet zo is zit ik tenminste ook niet zo heel awkward in beeld te klappen.”

De expeditie naar de Kilimanjaro duurt in totaal zeven dagen. Eva, Anne-Marie en Tina wacht een klim van 5900 meter. Het drietal heeft bij elkaar al bijna 10.000 euro opgehaald.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD