Evan Rachel Wood helpt migranten in Texas

Door: DitjesDatjes
25-06-2018

AUSTIN – Evan Rachel Wood heeft het afgelopen weekeinde de handen uit de mouwen gestoken in Texas. Daar stak de actrice illegale migranten en hun kinderen een hart onder de riem.

“Sinds ik gehoord heb wat er allemaal in ons land gebeurt, dat het beleid is kinderen te scheiden van hun ouders, vraag ik me af wat ik kan doen”, legde Evan op Instagram uit in een video. “Dus ik ben naar Texas gevlogen om te kijken hoe ik kan helpen.”

De dertigjarige Westworld-actrice zag onder meer dat er in de detentiecentra groot gebrek is aan spullen en verzorgingsmiddelen. Dus reed ze naar een supermarkt om “wat maar in de kofferbak past” mee te nemen. Op Instagram liet ze zien wat ze zoal had gekocht: schoenen, tandenborstels, billendoekjes, babysokjes, shampoo en zeep. “Sommige organisaties, zoals het Rode Kruis, hebben geen ‘toestemming’ gekregen om spullen te doneren”, schreef Evan bij een foto waarop ze met haar handen vol door de supermarkt loopt. “Maar jij kan wel doneren.”

Terwijl ze in Texas was nam de actrice ook de tijd voor de kinderen, die vaak gescheiden van hun ouders moeten afwachten of ze in de Verenigde Staten mogen blijven. “Ik heb uren met de kinderen gespeeld. Ze zijn zo lief, ontzettend slim en creatief. Ze hebben overduidelijk veel meegemaakt en hebben spullen en medicijnen nodig.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD