Eva’s angst: ‘Dat ik nooit meer de oude word’

Eva Jinek
Door: Tanja Brouwer
02-07-2020

Eva Jinek beviel in 2018 van zoontje Pax. Van een roze wolk was echter geen sprake. De bevalling verliep anders dan gehoopt en de kraamperiode was erg zwaar. Partner Dexter kreeg veel op z’n bordje. 

‘Verpletterende indruk’

,,Zijn geboorte maakte op mij een verpletterende indruk”, vertelt Eva Jinek aan weekblad Weekend over Pax. ,,Het was en is in alle opzichten de belangrijkste gebeurtenis van mijn leven, maar het verliep totaal anders dan ik had verwacht. Dat gold ook voor de periode erna.” Omdat Eva een keizersnee kreeg, mocht ze na de geboorte van Pax het jongetje niet optillen en ook veel huishoudelijke taken kon ze niet uitvoeren. ,,Ik was afhankelijk geworden, maar erger nog: ik verloor mijn vertrouwen in het idee dat ik ooit weer de oude zou worden. Die angst werd steeds groter door de druk die ik voelde.” Na de eerste maanden moest ze namelijk weer haar talkshow presenteren. ,,Dat is een fysieke en mentale inspanning die zich niet laat rijmen met een gemankeerd lichaam.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Zonder Dexter geen kind’

Gelukkig kon Eva rekenen op de steun van partner Dexter.Hij is freelance productieleider en kon zelf beslissen dat hij even geen nieuwe klussen aannam. ,,Dat zijn aanwezigheid uiteindelijk veel langer noodzakelijk zou zijn, hadden we van tevoren nooit bedacht. Zo vaak heb ik mij in die periode afgevraagd hoe het zonder hem had gemoeten.” Inmiddels is Eva weer fit en kan ze volop genieten van het moederschap. ,,Maar zonder Dexter had ik dit niet gekund en vooral ook niet gewild.” 

Meer DenD