Evenementensector kan vanaf half februari gaan oefenen

Door: DitjesDatjes
20-01-2021

De evenementensector kan volgende maand gaan onderzoeken of en hoe evenementen kunnen worden georganiseerd. Vanaf half februari kunnen eerder verplaatste proefevenementen met honderden bezoekers plaatsvinden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Fieldlab Evenementen, een initiatief van evenementensector, evenementenbouwers en de overheid, zou eigenlijk deze maand onder meer voetbalwedstrijden en een cabaretvoorstelling organiseren. Deze werden echter verschoven vanwege de Britse variant van het coronavirus.

De Jonge zei vorige week al dat hij deze week meer duidelijkheid zou kunnen geven over de testevenementen. “Met de zogeheten Fieldlabs gaan we vanaf half februari uitzoeken of en hoe een bezoek aan het theater of een voetbalstadion weer veilig kan”, zei hij woensdag tijdens een persconferentie.

Pieter Lubberts, manager van het programmateam Fieldlab Evenementen, reageert enthousiast. “Dit is goed nieuws. We staan aan de vooravond van de vier eerste praktijktesten en bovendien in de startblokken voor de andere events, zowel indoor als outdoor. We verwachten dat we in de tweede helft van februari alle events kunnen houden. Hiermee laten we eens te meer zien dat we als Nederland wereldwijd het voortouw nemen in de evenementenbranche.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD