Ex-manager haalt hard uit naar René Froger

René froger belazerde ex-manager?
Door: Charlotte Wijnen
27-10-2021

Artiestenmanager John van Katwijk heeft het helemaal gehad met René Froger. Hij zou Froger tot een grote artiest hebben gemaakt maar de zanger liet hem plotseling vallen. ,,Is iedereen vergeten dat Froger een half miljoen kreeg voor een middagje werk?”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Na vijftien jaar samenwerking

John ontdekte René Froger in een café. Direct zag hij hoeveel talent de zanger had en daarop volgde een samenwerking van vijftien jaar. René scoorde in die tijd zijn grootste hits, die meestal geschreven waren door John.

Maar plotseling kwam er in 2003 een einde aan hun samenwerking. John kreeg midden in de nacht een berichtje van René dat hij ermee wilde stoppen. René zou daarna gezegd hebben dat ‘de manager de belangen van de artiest niet meer vooropzette’.

Ruzie om half miljoen

John was woest toen hij dat hoorde en voelde zich flink belazerd. ,,Is iedereen vergeten dat In Dreams een topdriehit werd en dat hij voor het Bavaria-reclamespotje een half miljoen kreeg voor een middagje werk?”, zegt John in weekblad Story.

Ook legt John de schuld voor een groot deel neer bij René’s echtgenote Natasja. ,,Ik was en bleef de man, die met een volle agenda, René altijd van huis wegtrok. Dat ik snel vervangen zou worden, moet ooit bij haar zijn begonnen. Je voelt dat aan alles”, sneert hij.

Er is nog altijd geen contact geweest tussen René en John en de twee mannen communiceren alleen nog via advocaten. ,,We zijn als een echtpaar dat ooit veel van elkaar heeft gehouden, maar bitter uit elkaar ging en het nooit goed meer heeft uitgepraat.”

Meer DenD