Ex-minister Gerd Leers gegrepen door een hond

Door: Jos La Grande
24-04-2020

Oud-minister Gerd Leers fietste donderdag in Beek toen hij werd aangevallen door een hond. Hij vloog over de kop en is in het ziekenhuis beland, schrijft 1Limburg.

Over de kop

Een beangstigende ervaring voor oud-minister en oud-burgemeester van Maastricht Gerd Leers toen hij donderdag over de Valkenbergsweg in Genhout fietste. Hij werd plotseling aangevallen door een hond. Toen het ‘beest’ hem besprong zou Leers over de kop zijn gevlogen en in de berm zijn beland.

Het ‘beest’ zou een ontsnapte hond zijn van een nabijgelegen boerenerf. Gelukkig kwam er snel hulp, want er waren voorbijgangers aanwezig. Deze voorbijgangers sloegen ook direct alarm bij de boerderij en de dochter van de boer kon eerste hulp verlenen.

Operatie van anderhalf uur

Het bleek flink mis te zijn, want hij ligt sinds donderdag in het ziekenhuis en is vrijdagmiddag geopereerd. ,,Hij ondergaat op dit moment een anderhalf uur durende operatie,” vertelt Leers’ dochter Carolien aan 1Limburg. ,,Zijn arm staat scheef en zijn hand is op zeker twee plaatsen gebroken.”

Getuige-oproep

Carolien Mulder-Leers deed tevens vrijdag op verzoek van haar vader een getuige-oproep op Facebook. Hierin zou ze volgens 1Limburg hebben gezegd dat de baas van de hond, de boer, niet zou willen meewerken. ,,Hij wil minimaal twee getuigen, gelukkig heeft er eentje zich inmiddels gemeld bij ons,” zegt Carolien. Inmiddels heeft de boer laten weten toch wel mee te willen werken.

Carolien Mulder-Leers meldt op Facebook dat ze inmiddels contact hebben met de getuigen. Ze dankt haar volgers voor het delen van de oproep, die ze dan ook nu heeft verwijderd van haar pagina. Ook vertelt ze nog iets over de operatie van Gerd Leers: ‘De operatie van mijn vader is voorspoedig verlopen, het gaat naar omstandigheden goed met hem.’

Meer DenD