Ex-minnares Pechtold klapt uit school!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Anne Lok (36), de voormalig minnares van D66-politicus Alexander Pechtold (52), vertelt haar kant van het verhaal over de bizarre relatie. Vier jaar lang is zij samen geweest met Pechtold, en in die tijd is Anne erachter gekomen dat de politicus twee gezichten heeft.

Tweeling

Vier jaar geleden werden Pechtold en Anne, die gemeenteraadslid in Meppel was, verliefd op elkaar, nadat ze elkaar ontmoetten tijdens een landelijke bijeenkomst van D66. Anne brak met haar partner om bij Pechtold te zijn, en ook de politicus ging weg bij zijn vrouw.

,,Wij hadden in het begin echt een fantastische liefdesverhouding”, vertelt Anne, moeder van vijf kinderen, aan weekblad Privé. ,,Geregeld gingen we samen weg en er even op uit.” Twee jaar lang hebben de twee D66’ers van elkaar genoten, maar daarna kwam de harde realiteit om de hoek kijken. ,,Ik raakte zwanger van een tweeling. Toen ik dat voorzichtig aan Alexander vertelde, omdat ik niet wist hoe hij zou reageren, raakte hij volledig in paniek.” Het is niet zeker van wie de tweeling is, want in die tijd heeft Anne ook een keer het bed gedeeld met haar ex. ,,Alexander vroeg me dan ook wie de vader was. Ik vond het niet relevant om daarop te antwoorden. Hij trok vervolgens helemaal wit weg.” De politicus dwong zijn vriendin een abortus te laten plegen, maar Anne heeft dat niet gedaan. ,,Ik was verbaasd hoe hij tegen mij tekeerging en mijn zwangerschap wilde beïnvloeden.”

Abortus

De ruzie’s tussen Anne en Pechtold gingen door, en van een gezonde relatie was niet meer te spreken na de geboorte van de tweeling. In december 2017 verslechterde hun relatie. ,,Ik kreeg langzamerhand een ander beeld van die aardige, leuke, charismatische partijleider zoals ik Alexander ooit kwalificeerde en kende”, vertelt Anne aan het weekblad. Pechtold bleek volgens Anne moeilijk om te kunnen gaan met de druk die zijn baan met zich meebrengt. Hij dacht er zelfs over na weg te gaan bij het Binnenhof.

In het voorjaar van 2018 ging het definitief mis. Anne bleek weer zwanger te zijn, van haar zesde kind. ,,Alexander en ik vreeën onveilig. Achteraf gezien natuurlijk niet echt slim”. De politicus reageerde woest toen Anne vertelde weer zwanger te zijn. Hij probeerde Anne weer te dwingen tot abortus, en dit keer stemde ze toe. ,,Op een gegeven moment schreeuwde hij: ‘Ik maak je helemaal kapot als de baby laat komen!’ Uiteindelijk heb ik ingestemd met de abortus.” Anne moest twee pillen nemen om de vrucht af te breken, maar na het nemen van de eerste pil kreeg ze enorm spijt. ,,Daarop heb ik Alexander opnieuw gebeld en hem verteld dat ik de tweede pil niet zou gebruiken. Dat heb ik toen ook niet gedaan.” Vervolgens escaleerde de ruzie en noemt Anne de situatie ‘angstaanjagend’. ,,Een paar dagen later heb ik die abortus toch gepleegd. Vervolgens heb ik Alexander gebeld en hem geëmotioneerd de moordenaar van ons kind genoemd.” De politicus liet hierop weten geen toekomst meer met de Drentse te zien. ,,Hij liet me achter als oud vuil.”

Womanizer

Het verzorgen en opvoeden van de tweeling komt sindsdien alleen op Anne neer. ,,Ik heb mij enorm in die man vergist. Hij is ronduit een womanizer en ik weet niet in hoeverre hij naast mij nog contacten had met andere vrouwen. Het meest stuitende is nog dat Alexander me tot abortus heeft gedwongen en daarbij veel druk op me heeft uitgeoefend.” Anne hoopt dat door het vertellen van haar verhaal aan Privé, iedereen straks weet dat de Pechtold twee gezichten heeft. ,,Samen met de kinderen wil ik nu verder. Van Alexander Pechtold heb ik nu bijna een maand niets meer gehoord.”

Anne heeft vandaag bekend gemaakt dat zij uit de gemeenteraad van Meppel stapt en per direct haar lidmaatschap van D66 opzegt.

Tags

ABORTUSALEXANDER PECHTOLDANNE LOKD66TWEELINGVERHAAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck