Ex van hoofdverdachte laatste puzzelstukje in Maddie-zaak? ‘Hij heeft het gedaan’

Ex van hoofdverdachte laatste puzzelstukje?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Christian Brückner zou aan zijn ex-vriendin hebben toegegeven dat hij dichtbij de plek was waar Madeleine McCann verdween, iets wat hij eerder ontkende. Duitse onderzoekers weten het nu helemaal zeker: Brückner is de dader.

Ex-vriendin doet boekje open

De Duitse autoriteiten wezen Brückner vorig jaar aan als hoofdverdachte in de Maddie-zaak en zeiden dat ze ‘concreet bewijs’ hadden dat het vermiste meisje dood was. Dat was meer dan tien jaar nadat het meisje op mysterieuze wijze verdween tijdens een familievakantie in de Portugese badplaats Praia da Luz.

Met het bewijs dat de Duitse aanklager Hans Christian Wolters al een jaar zegt te hebben, kwam het echter nog altijd niet tot een aanklacht. Maar waarschijnlijk komt die er nu wel snel, want de ex-vriendin van Brückner heeft een boekje opengedaan. Ex Nakscije Miftari heeft recent opgebiecht aan Wolters dat Brückner haar zelf heeft verteld dat hij in de buurt was op het moment dat Maddie verdween.

Honderd procent overtuigd

In een interview met Daily Mail zei Nakscije dat de verdwijning van Madeleine in 2014 door vrienden werd besproken op een huisfeest. Brückner zou op dat moment geen antwoord hebben gegeven. Maar toen ze hem er later naar vroeg, zei ze dat hij volgende vertelde: ‘Ik weet van Maddie, ik was op dat moment in de buurt van het hotel. Ik woonde toen in de buurt. Meer ga ik er niet over zeggen’.

Het lijkt het laatste ontbrekende stukje van de puzzel, want hard bewijs dat Brückner destijds echt een huis in de Algarve had, was er tot op dat moment niet. Duitse onderzoekers zeggen nu ‘honderd procent overtuigd’ te zijn dat de veroordeelde Brückner de man is die verantwoordelijk is, zo meldt The Mirror.

Tags

BEWIJSCHRISTIAN BRUCKNERDOORBRAAKHOOFDVERDACHTEMADDIE MCCANNMADELEINE MCCANN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie