Ex-vriend Glennis begonnen met taakstraf

Dion is begonnen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Glennis Grace is in november vorig jaar door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een taakstraf van tweehonderd uur voor openlijk geweld. Haar ex-vriend Dion heeft dezelfde straf gekregen en inmiddels is hij begonnen met zijn taakstraf, zo laat hij zien op Instagram.

,,Begin je week goed”, schrijft Dion op Instagram bij een foto van een bus waarop ‘Reclassering Nederland’ staat. ,,Zo te zien is Dion, de ex van Glennis, begonnen/bezig met zijn taakstraf”, meldt juicekanaal Realityfbi op Instagram.

Afvalprikken

Dat zou betekenen dat ook Glennis binnenkort haar straf zal moeten uitvoeren. Wat moet ze precies gaan doen? Ze gaat in ieder geval geen afvalprikken, vertelde Jildert Stroosma van de reclassering aan De Telegraaf. Glennis zal haar straf zo anoniem mogelijk uitvoeren. ,,Met bekende Nederlanders is het wel zo dat het gevoeligheden kan opleveren. En het hoeft geen extra straf te worden. We zullen een BN’er niet in een publiek park zetten om het groen daar te onderhouden.”

Keuken

Volgens Stroosma is het niet de bedoeling dat Glennis tijdens haar taakstraf te maken krijgt met paparazzi. ,,De kans dat de pers erop afkomt, of dat mensen foto’s maken, is immers groot en dat heeft ook gevolgen voor de privacy van onze medewerkers en andere cliënten. Dat zijn overwegingen die we maken”, legt hij uit. ,,Een alternatief voor Glennis kan een besloten instelling zijn, zoals in een keuken waar een kleine groep mensen werkt. We bekijken dat per individu.”

Tags

GEWELDSINCIDENTGLENNIS GRACETAAKSTRAF

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie