Ex-vriendinnen verdachte zaak Maddie doorbreken stilte

Maddie Mccain
Door: Tanja Brouwer
10-06-2020

Twee ex-vriendinnen van de Duitser Christian B. (43), de nieuwe verdachte in de verdwijningszaak van Madeleine McCann, doorbreken de stilte over hun voormalige geliefde. Beiden komen met onthullingen die er op wijzen dat Christian B. betrokken is bij de verdwijning van Madeline.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Een verschrikkelijke klus’

In mei 2007 verbleven Christian B. en een vriendin enkele kilometers van het resort in het Portugese Praia da Luz waar Maddie op dat moment met haar ouders, broer en zus vakantie vierden. Op 2 mei, een dag voor de verdwijning van Maddie, had de vrouw een gesprek met de verdachte.

,,Ik heb morgen een klus te doen in Praia da Luz”, zou de man hebben gezegd. ,,Het is een verschrikkelijke klus, maar het is iets wat ik moet doen en wat mijn leven zal veranderen. Je zult me een tijdje niet zien.” De dag daarna verdween Christian. Pas drie jaar later dook hij weer op, in een bar in de plaats Lagos, zo’n drie kilometer verwijderd van Praia da Luz.

Theorieën

Een andere voormalig vriendin van de verdachte heeft onlangs aan de politie verteld dat ook zij vermoedens had dat Christian betrokken was bij de verdwijning. De man voldeed aan het signalement van de ontvoerder.

,,Jij hebt het gedaan, of niet soms?”, zou de vrouw grappend tegen de man in een kroeg hebben gezegd. ,,Hij negeerde de vraag en zei alleen: ‘Ga er gewoon niet heen’.”

Volgens een kennis van de ex-vriendin had destijds iedereen in de omgeving van Praia de Luz een theorie over de verdwijning van het meisje, dus niemand nam de opmerking van Christian serieus.

De twee exen van Christian B. helpen naar verluidt nu de politie in de hoop dat ze met hun kennis en ervaring met de verdachte erachter kunnen komen of hij inderdaad iets te maken heeft met de verdwijning van Maddie.

Meer DenD