Ex-vrouw klapt uit de school: ‘Poetin is een vampier’

Ex-vrouw Poetin klapt uit school
Door: Charlotte Wijnen
22-03-2022

Voordat Poetin een relatie kreeg met olympisch turnster Alina Kabeva, was hij getrouwd met Lioudmila. Maar een aantal jaren voor hun scheiding heeft Lioudmila een schrijfster in vertrouwen genomen waaraan ze alles vertelde over Poetin.

Op 6 juni 2013 maakten Poetin en Lioudmila hun scheiding officieel op de Russische televisie. Sindsdien spreekt Lioudmila geen woord meer met de pers. Maar vóórdat het stel ging scheiden had ze een boekje over Poetin opengedaan tegen schrijfster Irene Pietsch, die een goede vriendin van haar was.

‘Hij is een vampier’

In haar boek Amités fragiles schetste de schrijfster de relatie van Lioudmila en Poetin die toen al jarenlang verslechterd was. ,,Hij is een vampier”, zou Lioudmila over Poetin hebben gezegd. Ze vergeleek hem zelfs met een koelkast, omdat hij ijskoud was. Dat meldt het Franse Voici.

Ook zou Poetin haar passies voor spiritualiteit en astrologie niet hebben gerespecteerd. Volgens Lioudmila deed hij vaak neerbuigend tegen haar, vooral toen hij erachter kwam dat ze de schrijfster had benaderd. Hij was woest en zei tegen de schrijfster dat ze een monument verdiende als ze erin zou slagen drie weken met Lioudmila door te brengen.

Inmiddels houdt Lioudmila haar lippen stijf op elkaar als het over Poetin gaat. Jaren geleden is ze hertrouwd met zakenman Artu Ocheretny.

Meer DenD