EXCLUSIEF! Familie woedend op moeder Sonja Bakker!

Familie ruzie om boek moeder Sonja Bakker
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Het boek waarin Abeltje Boerstra uithaalt naar dochter Sonja Bakker verscheurt de familie. DenD sprak EXCLUSIEF met een volle nicht van Moeder Abeltje. Zij vraagt zich af: ,,Welke moeder doet dit?! Dit is zo immoreel. Wij steunen Sonja!”

De nicht die het voor Sonja opneemt heeft dezelfde naam als haar moeder: Abeltje Boerstra. Nicht Abeltje vertelt: ,,Haar vader en mijn vader waren broers, vandaar dat we dezelfde achternaam hebben. En onze moeders waren achternichten. Nicht Abeltje (op de foto) vindt het onbegrijpelijk dat Sonja’s moeder dit boek heeft geschreven, waarin ze zo hard uithaalt naar Sonja.

Voorgevoel

,,Dit is puur narcisme; het gaat haar alleen om het geld. En ik ben zeker niet de enige binnen de familie die er zo over denkt.” Nicht Abeltje vertelt DenD dat zij was uitgenodigd om de presentatie van het boek – ‘Zij noemde mij Kruizemunt’ – bij te wonen. Ze besloot niet te gaan. ,,Ik had al een voorgevoel dat er iets niet klopte”, laat ze weten.

Woedend appje

,,Toen ik later begreep wat Abeltje allemaal beweert, heb ik haar direct gemaild en verteld hoe ontdaan wij als familie zijn over haar beweringen. Dat viel dus helemaal verkeerd, ik kreeg direct een woedend appje.” Moeder Abeltje beweert in het boek dat Sonja haar heeft verstoten en elk contact mijdt. Als moeder zou ze hier jarenlang onder gebukt zijn gegaan. 

Machteloosheid

In interviews klaagt Moeder Abeltje erover hoe Sonja zich van haar afkeerde: ‘Ik besefte op een gegeven moment: ik moet afscheid nemen van het verlangen dat er iets is, wat er niet is. Die machteloosheid is heel pijnlijk en dat zie je veel bij ouderverstoting. Dat is een ongelooflijke, ondraaglijke pijn. Dat een kind waar je zo van houdt, niet meer van jou houdt.’

Onvoorwaardelijk

Nicht Abeltje trekt die bewering in twijfel. ,,Ik heb nooit iets van die pijn gemerkt en we hadden in die periode regelmatig contact. Voor mij voelt het alsof ze haar dochter misbruikt om een boek te verkopen. Maar ik ben bang dat ze Sonja op deze manier kapot maakt! Ik wil Sonja laten weten dat zij dit niet verdient en dat wij als familie onvoorwaardelijk achter haar staan.”

DenD wil uw mening weten

Heeft u begrip voor Sonja’s moeder?

Tags

ABELTJE BOERSTRAMATTHIEU SLEESONJA BAKKER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck