Excuses Blue Circle aan betrokken deelnemers De Villa

Door: DitjesDatjes
26-11-2019

Blue Circle heeft nooit de intentie gehad om deelnemers van hun programma’s te beschadigen. Dat stelt het productiehuis in een schriftelijke reactie op het nieuws dat RTL en Blue Circle voorlopig stoppen met alle verleidingsprogramma’s.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Wij zijn enorm geschrokken van alle reacties naar aanleiding van het RTL5-programma De Villa”, zegt Georgette Schlick, CEO van Fremantle Nederland waar Blue Circle onder valt. “Inmiddels hebben wij samen met RTL met de betrokken kandidaten gesproken en is duidelijk geworden dat er fouten zijn gemaakt. Zowel bij ons als bij de zender. Het mag duidelijk zijn dat wij als producent nooit de intentie hebben gehad een programma te maken waarbij wij deelnemers beschadigen.”

Blue Circle en RTL hebben een onafhankelijk onderzoek ingesteld. “Los van de uitkomsten van dit onderzoek voelen wij ons verantwoordelijk voor de situatie waarin een aantal kandidaten is terechtgekomen. Wij bieden hiervoor onze oprechte excuses aan en doen er momenteel alles aan om hen te helpen.”

Vorige week haalde RTL het programma De Villa per direct van de buis vanwege kritiek over grensoverschrijdend gedrag van kandidaten. Andere programma’s als Temptation Island en Love Island worden voorlopig ook niet uitgezonden. Van Temptation Island is al een nieuw seizoen opgenomen, maar die blijft dus tot nader order op de plank liggen. Temptation Island groeide de afgelopen jaren uit tot een van de succesnummers van RTL 5.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD