Excuses Priyanka Chopra voor afvalrace voor activisten

Door: DitjesDatjes
17-09-2021

Priyanka Chopra heeft excuses aangeboden voor haar deelname aan The Activist, een programma van de Amerikaanse zender CBS waarin activisten de strijd met elkaar aan moesten gaan. De zender heeft na behoorlijk wat kritiek besloten het format om te gooien.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In het oorspronkelijke plan zouden activisten moeten strijden om social media-aandacht voor hun goede doelen. In vijf weken zouden zij moeten werken aan mediastunts, digitale campagnes en evenementen, waarbij de slechtst scorende activist zou afvallen. Chopra, Usher en Julianne Hough zouden als juryleden en presentatoren aan de slag gaan.

Het format viel bepaald niet in goede aarde bij activistengroepen. CBS besloot daarop het plan te schrappen en van The Activist een docureeks te maken waarin de activisten worden gevolgd tijdens hun campagnes, maar er geen winnaar wordt uitgeroepen of mensen afvallen.

“Ik ben geraakt door de kracht die er deze week uitging van jullie stem”, schreef de actrice donderdag op Instagram aan haar volgers. “Activisme draait om een boodschap en het effect dat die heeft. Als mensen massaal van zich laten horen, is er altijd een effect. Jullie zijn gehoord. De show zat er naast en het spijt me als mijn deelname daaraan jullie teleur heeft gesteld.”

Trots

Chopra laat weten dat de makers van de show altijd de intentie hebben gehad om activisten, hun inzet en hun impact in de spotlights te zetten. “Ik ben blij dat in het nieuwe format hun verhalen het hoogtepunt zijn, en ik ben er trots op samen te werken met mensen die luisteren en weten wanneer het tijd is te stoppen en te heroverwegen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD