Expert onthult: ‘Dood Émile was een auto-ongeluk’

Dood Emile auto-ongeluk?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Hoewel het lichaam van de Franse peuter Émile is gevonden, is het nog altijd onduidelijk wat er precies met het jongetje is gebeurd. Een expert, die aan het onderzoek werkt, denkt dat Émile is aangereden door een auto.

Émile verdween op 8 juli, maar zijn botten werden pas een paar weken geleden gevonden. Een vrouw was aan het wandelen toen ze een schedel op het pad zag liggen. ,,Ik wist meteen dat het om Émile ging”, vertelde de vrouw aan de Franse nieuwszender BFM TV. ,,Hij was wit, heel schoon. Alleen de bovenste tanden waren nog aanwezig.”

‘Auto-ongeluk’

Wat er precies met Émile is gebeurd is nog niet duidelijk. Is het jongetje vermoord, aangevallen door een wild dier of speelt er iets anders? Voormalig CIA-agent Edward Dames, die aan het onderzoek werkt, denkt te weten wat er is gebeurd. ,,Ik dacht dat een moordenaar dit kind misschien had ontvoerd en hem in het bos had vermoord”, vertelt hij aan Franse media. ,,Maar toen heb ik me echt verdiept waar Émile precies is overleden. Dat gebeurde op de weg, en daarom denk ik dat hij aangereden is door een auto.”

Vraagtekens

Tegelijkertijd worden er vraagtekens gezet bij de vindplaats van Émile. Al sinds de dag dat Émile verdween, is het hele gebied meerdere keren uitgekamd. Stéphane Chevrier, voorzitter van de jachtvereniging in het dorp, kent het gebied op haar duimpje. ,,De hellingen onder de Ubac zijn aanzienlijk, met een steile helling, en de watergeulen die zich op de bodem ophopen en deze beroemde stromen vormen. We kunnen deze plek ook omschrijven als steil en smal”, zei Stéphane in gesprek met Le Figaro.

Veel bezocht

Het gebied wordt volgens Stéphane veel bezocht. Niet alleen door wandelaars, maar ook door jagers. Volgens haar kan het lichaam van Émile niet maandenlang in de open lucht hebben gelegen zonder dat het is gevonden. ,,Het kan niet dat niemand het lichaam of op zijn minst enkele sporen is tegengekomen gedurende al die maanden.”

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck