Express: Andrew moet zich zorgen maken over zaak-Maxwell

Door: DitjesDatjes
03-01-2021

Prins Andrew moet zich ernstig zorgen maken. Het nieuwe jaar 2021 belooft voor hem weinig goeds, zo meldt Richard Madley zondag in de Express. De journalist baseert zijn onheilspellende voorspelling voor de tweede zoon van koningin Elizabeth op de ontwikkelingen in de rechtszaak tegen Andrews vriendin Ghislaine Maxwell.

De districtsrechter in Manhattan wees eind december een verzoek van Maxwell om op borgtocht te worden vrijgelaten af. De rechter zei dat federale aanklagers haar ervan hebben overtuigd dat Maxwell “een vluchtrisico vormt” en dat een borg niet voldoende zekerheid geeft dat zij het land niet verlaat. De 59-jarige Maxwell wilde een borgsom van 23,5 miljoen euro betalen om de voor juli geplande rechtszaak buiten de gevangenis te mogen afwachten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Volgens de Express is dat maar de helft van het verhaal. De Amerikaanse justitie wil Maxwell murw maken door haar in zo onaangenaam mogelijke omstandigheden vast te houden. Ze zit alleen in een cel in het beruchte Metropolitan Detention Center, zou daar al twaalf kilo zijn afgevallen en wordt om de haverklap gecontroleerd. “Mentale marteling”, aldus het Britse tabloid. Dit in een poging om haar te verleiden om kroongetuige te worden.

Ghislaine Maxwell, die zelf vastzit op verdenking van het ronselen van minderjarige meisjes voor seks met de Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein en diens entourage – onder wie mogelijk ook prins Andrew -, zou dan in ruil voor bijvoorbeeld strafvermindering, de aanklagers alles moeten vertellen wat ze weet. Tot nu toe heeft ze alle beschuldigingen van de hand gewezen en ook niet meegewerkt aan het onderzoek, maar de Express voorspelt dat Maxwell dit niet nog eens een half jaar of langer volhoudt.

Prins Andrew (60) die vanwege zijn associatie met Epstein in november 2019 op non-actief werd gezet en zijn dagen in ijdelheid slijt bij Windsor Castle, heeft eveneens beweerd niets te weten en gemerkt te hebben van het misbruik van minderjarige meisjes door Epstein. Maar er is een foto van hem met een van de bij de zaak betrokken meisjes, gemaakt in het huis van Maxwell. Een sluitende verklaring voor die foto had de prins niet. Maxwell zou hem ook bij Epstein hebben geïntroduceerd en Andrew heeft vaak in diens huizen gelogeerd.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD