Eye organiseert ‘roze’ Nightmare on Elmstreet-avond

Door: DitjesDatjes
24-09-2020

Eye Filmmuseum in Amsterdam wijdt 4 oktober een speciale avond aan het tweede deel in de beroemde horrorreeks A Nightmare on Elmstreet. Freddy’s Revenge, zoals de subtitel luidt, staat te boek als de ‘gayest horror movie ever made’. Hoewel de makers het toentertijd ontkenden, is inmiddels algemeen geaccepteerd dat de horrorfilm een onmiskenbare homoseksuele ondertoon heeft.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De film uit 1985 wordt in Eye vertoond samen met de documentaire Scream, Queen!, over hoofdrolspeler Mark Patton. De jonge acteur gold halverwege de jaren tachtig als een grote opkomende ster in Hollywood. Maar door de angst van studio’s voor aids kregen veel homoseksuele acteurs nauwelijks meer werk. Patton verdween uit beeld en begon een nieuw leven in Mexico. Een paar jaar terug werd een documentaire gemaakt over de Nightmare on Elmstreet-reeks en deed Patton, inmiddels 60, voor het eerst zijn hele verhaal.

De avond vindt plaats in samenwerking met de Roze Filmdagen en horrorfilmfestival Imagine. Beide evenementen moesten dit voorjaar worden afgelast vanwege corona. De kaartverkoop voor de roze Nightmare on Elmstreet-avond is donderdag van start gegaan.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD