Fajah Lourens geeft seksuele voorlichting aan pubers

Fajah Lourens heeft een nieuw boek geschreven. De fitnessgoeroe helpt haar lezers dit keer niet aan een gezondere levensstijl, maar geeft nu pubers seksuele voorlichting. Haar pennenvrucht Sex Safe ligt op 11 november in de winkels.

“Het is niet zomaar een puberboek, het is seksuele voorlichting voor pubers”, omschrijft Fajah haar nieuwe boek op Instagram. Toen haar dochter Irem geïnteresseerd raakte in seks, ging Fajah tevergeefs op zoek naar een goed voorlichtingsboek. “En toen was het te laat. Het was al gebeurd!”, schrijft ze in het voorwoord van Sex Safe. “Ik had haar zo graag willen behoeden voor van alles en nog wat, maar mijn kleine meid was ineens een vrouw.”

Dat wilde ze bij haar zoon Shai voorkomen en dus besloot ze zelf in de pen te klimmen. “Het is helemaal geschreven door mij, dus het wordt fantastisch voor de opvoeding”, grapt ze op Instagram. Fajah klopte aan bij kunstenaar Selwyn Senatori, die alle illustraties maakte. “Ik heb het niet allemaal bedacht, maar herschreven en in een Faya jasje gestoken.”

Wel benadrukt Fajah dat ze geen seksuologe is. “Het is helemaal geëvalueerd door specialisten, gynaecologen en ook seksuologen, dus het klopt allemaal. Voordat we die ellende weer over ons heen krijgen dat ik opeens een seksuologe ben, dat ben ik natuurlijk niet.”

Voor Sex Safe was niet alleen Fajah openhartig. De fitnessgoeroe, die haar ontmaagding op haar dertiende “veel te jong” noemt, strikte onder meer Yes-R voor haar boek.

 

BuzzE