Fajah Lourens: ,,Ik ben echt keihard genaaid”

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Hans Jacobs

Fajah Lourens had ondertussen al lang niet meer hoeven werken als zij alle verdiensten van haar boeken zelf mocht houden. Alleen dat is niet zo geweest, de voormalige uitgeverij van Fajah harkte al het geld binnen volgens Fajah.

Van Fajah’sboeken: Killerbody Dieet en Killerbody 2 werden honderdduizenden exemplaren verkocht. Alleen heeft ze zelf niet zoveel verdiend als dat de uitgeverij verdiende aan de boeken. ,,Als ik die boeken zelf had uitgegeven, had ik nooit meer hoeven werken. Ik ben keihard genaaid”, vertelt ze aan weekblad Weekend.

Uitgeverij

Nu Fajah zelf ook in heeft gezien dat het grote geld te verdienen valt bij de uitgeverij, is ze er zelf een gestart. Ze had grote hoop voor haar boek De Cellulite Guide, ze voorspelde dat het boek binnen zou komen op nummer één van de bestsellerlijst. En dat haar andere boeken dan op plaats twee en drie zouden staan. Dit viel echter flink tegen toen haar nieuwe boek binnen kwam op nummer vier van de lijst.

Teleurgesteld

Fajah was toch wel een beetje teleurgesteld toen ze haar boek op nummer vier binnen zag komen. ,,Ik was wel teleurgesteld. Op vier binnenkomen is nog steeds heel hoog, maar toch minder dan de rest. Maar ik ga door met boeken uitgeven”, vertelt ze aan Weekend.

Toekomst

Maar Fajah heeft goede hoop voor de toekomst van haar uitgeverij. Zo is het volgende boek wat ze gaat uitgeven niet een die ze zelf heeft geschreven, die is namelijk geschreven door Temptation-verleider Alex Maas. Het gaat om een dieetboek voor mannen.

Verder zegt Fajah haar schrijvers goed te betalen voor hun werk. En het niet zo te doen als de uitgeverij van haar eerste boeken. ,,Ik hoef niet veel meer te krijgen. Daarom denk ik dat ik een van de grootste uitgeverijen van Nederland ga worden.”

Tags

BOEKFAJAH LOURENSPLANNENSCHRIJVER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck