Fajah Lourens kreeg bizarre erfenis: 1500 xtc-pillen

Vader Fajah blijkt lokale Pablo Escobar
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Fajah Lourens had een bijzondere jeugd. Haar moeder was tot voor kort verslaafd aan marihuana en ook haar vader gebruikte drugs. Daardoor kreeg ze een bizarre erfenis toen haar vader overleed…

Fajah Lourens onthult dat ze 1500 xtc-pillen erfde toen haar vader overleed. ,,Ja, als je een vader hebt die op het randje leeft…”, zegt ze in gesprek met weekblad Weekend. Wat deed Fajah met al die pillen? ,,Ik heb daar veel zelf van opgebruikt”, bekent ze.

1500 xtc-pillen

Fajah vertelt dat ze tot haar 21ste nooit drugs had gebruikt. ,,Ik denk ook vanwege mijn jeugd”, legt ze uit. ,,Ik wilde het altijd wel proberen, maar ik durfde het niet. Maar ik dacht: dit is van mijn vader, die gaat heus geen mensen vermoorden met verkeerde pillen. Toen heb ik het geprobeerd en ik voelde me supergelukkig. Het was in de periode dat mijn vader net dood was, ik de wijde wereld introk en het allemaal niet zo goed wist. Dan denk je al snel: ik neem er nog een.”

‘Niet verslaafd’

Hoewel Fajah in die tijd veel xtc-pillen nam, was ze naar eigen zeggen niet verslaafd. ,,Ik gebruike in het weekend. Ik haalde ook niet door, in de zin dat ik geen dagen doorging. Ik was niet op die manier verslaafd”, aldus Fajah. Haar moeder was daarentegen wél verslaafd aan drugs. Niet aan xtc, maar aan marihuana. ,,Ze heeft eindelijk, op haar 69ste, het besluit genomen om af te kicken. Sinds kort is ze helemaal gestopt.”

Heeft Fajah haar moeder geholpen met het stoppen van drugs? ,,Het kwam echt uit haar”, antwoordt Fajah. ,,Ik ben er nooit mee bezig geweest. Ik heb dat nooit gevraagd. Maar ik ben heel trots op haar, en het is ook wel grappig om te zien dat ze toch een beetje anders is nu. Leuker, meer aanwezig. Iemand die stoned is, is niet aanwezig.”

Tags

FAJAH LOURENS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck