Fajah Lourens’ zoon werd ‘onhandelbaar’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Molly Baas

De tienjarige zoon van Fajah Lourens veranderde na de onverwachte dood van zijn vader. ,,Onze band was goed, maar na Daniëls overlijden werd Shai brutaal.” 

De vader van Shai, Daniël Surig, overleed in 2017 onverwacht aan een hersenvliesontsteking. In eerste instantie dacht de ‘killerbody’ schrijfster niet veel over het veranderende gedrag: ,,Laat hem maar gaan, dat is een uiting van verdriet of woede. Ik heb daar bijna een jaar niks aan gedaan’‘ legt ze uit aan het blad Beau Monde.

Steeds erger

Fajah dacht er niks over, tot haar vriend Igor en vrienden waarschuwden voor Shai’s gedrag. ,,Het werd steeds erger, zonder dat ik het echt zag.” Volgens haar was hij vooral brutaal naar anderen. ,,Dus als iemand er wat over zei, dacht ik stiekem: dat zal wel.”

Maar pas toen Shai’s brutaliteit op zijn moeder gericht werd, ondernam Fajah actie. ,,Niet veel later uitte Shai zijn woede richting mij. Daar ben ik echt van geschrokken. Ik realiseerde me toen pas hoe erg het was. Blijkbaar was dat er dus voor nodig. Dat is nu zes weken terug.”

De ouwe Shai terug

Nu heeft Fajah Lourens de touwtjes strak aangespannen. Haar tienjarige zoontje mag nu nog maar één keer per dag een uur gamen, als het maar geen gewelddadige spellen zijn. Eerst mocht Shai helemaal niet meer achter de spelcomputer. ,,Dat is langzaam weer opgeschroefd naar één uur per dag. En dat gedrag is nu helemaal over. Ik heb de ouwe Shai weer terug die overal dankbaar voor is.”

,,Ik had eerder mijn grenzen moeten aangeven, maar ik had allemaal excuses. En zat vol medelijden: die jongen was z’n vader kwijt. Dat zeg je dan steeds tegen jezelf. En ondertussen deed hij de hele dag vechtspelletjes die achttien als adviesleeftijd hadden… Nu die de deur uit zijn, zie je echt een ander kind.”

Fajah heeft twee kinderen: Shai van tien en dochter Irem van achttien.

 

Tags

FAJAH LOURENS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck