Familie Dirk Kuyt bespoten met pepperspray

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Dirk Kuyt had speciale kaarten geregeld voor de Champions League-finale van Liverpool en Real Madrid in Parijs voor zijn familie. Voordat de wedstrijd begon liep het uit de hand in enorme chaos. Zo was op beelden te zien hoe fans over hekken klommen en het stadion in renden. De politie gebruikte traangas om alles onder controle te krijgen en kreeg onder andere de familie van Dirk Kuyt dit in hun ogen…

,,Wij waren aan het genieten van het veld, maar mijn zoon en familie, die mooie kaarten hadden gekregen van Liverpool, zaten midden in de ellende”, vertelt Dirk Kuyt bij RTL7. ,,Die hebben pepperspray in hun ogen gekregen. Dat was niet fijn, maar uiteindelijk heb ik ze snel naar me toe kunnen halen, en hebben ze de wedstrijd nog kunnen kijken”, aldus de voormalig Liverpool-speler.

‘Verloren hun controle’

,,Het was ongelooflijk. Er waren echt duizenden Liverpool-fans die om negen uur niet naar binnen konden, omdat de hekken nog op slot waren. Die verloren hun controle.”

Kuyt en zijn familie waren niet de enige. Ook Sander Westerveld, voormalig keeper van Liverpool, en zijn zoon zaten er midden in. ,,Ongelooflijk slechte organisatie van deze finale”, schrijft hij op Instagram. ,,Ik stond er midden in met mijn zoon. Gelukkig konden wij wel het stadion in. Ik leef mee met fans die buiten staan en niet het stadion in konden”, aldus Westerveld.

Tags

Champions LeagueDirk KuytpeppersprayVoetbal

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie