Familie Hazes terug in de kerststal die Sushi Samba heet

Rachel Hazes

Het zou waarschijnlijk nooit meer goed komen tussen Rachel en haar zoon Dré junior.

Wie het beeld van een volle Arena, waar de indrukwekkende uitvaart plaatsvond van hun geliefde, nog steeds op het netvlies heeft staan, kon het bijna niet geloven. De eenheid van het gezin, het collectieve verdriet en de kracht die Rachel, Roxeanne en junior uitstraalden: hoe heeft dit zo mis kunnen gaan?

De scheiding tussen moeder en zoon pastte natuurlijk wel in het bewogen leven van André Hazes als volkszanger nummer één. De roem, de spanningen, de ongemakken; het leven als ster ging bij hem bepaald niet over rozen. Het leven van de Hazes-familie was, tegen wil en dank, een lange real life soap.

Maar na de dood van André Hazes had Rachel een paar doelen voor ogen. Bescherming van de nalatenschap van haar echtgenoot en vader van haar kinderen. De muziek van Hazes bleef inderdaad populair, als een bok op de haverkist beschermde Rachel zijn reputatie, maar werd ook steeds duidelijker, bijvoorbeeld in ‘Hazes, de musical Bloed, Zweet en Tranen’, dat ook haar leven met de volkszanger niet over rozen is gegaan.

Maar het meest bijzonder is dat Roxeanne en André junior niet alleen het gevoel voor enig drama ook het creatieve talent van hun vader hebben geërfd.

Want Roxeanne heeft inmiddels haar eigen stijl ontwikkeld met eigen songs en een eigen publiek. Haar broer is erin geslaagd, veel meer in de voetsporen van zijn vader, om het pad van volkszanger te volgen. Inclusief mega-concerten. Hun populariteit is vooral ook dankzij sociale media, zoals Instagram, groot. Roxeanne heeft ongeveer elke week een nieuw kapsel. Haar volgers vinden dat bijna net zo mooi als haar muziek. De jaarlijkse Hazes-concerten zijn uitverkocht voor ook dankzij zoon en dochter die de shows dragen.

In SushiSamba, een Japans restaurant aan het Amsterdamse Max Eeuweplein, vond dus de hereniging plaats. Alsof het een aflevering van All You Need in Love betrof. Of het Familiediner. Of De Rijdende Rechter? Of was het Expeditie Robinson?

Het maakt allemaal niet uit. Maar Rachel zat aan één tafel met haar zoon en zijn vrouw Monique.

Maar wat nog veel belangrijker is: Rachel kan ook haar kleinkind Dreetje Hazes snel in haar armen sluiten. Is dat geen mooie gedachte op het moment dat iedereen de geboorte van Jezus viert? Dankzij Instagram weten we nu dat de familie Hazes de kerstgedachte ook werkelijk in praktijk heeft gebracht. Terug naar de kribbe, terug naar elkaar.

Het zal vandaag wel druk worden in Sushi Samba, daar in Amsterdam. Want het werkt kennelijk. Ga maar aan tafel zitten met elkaar, praat en vergeet de ruzies en de pijn. Want het is Kerstmis…

Het was André Hazes die ooit zelf schreef en zong:

Ik heb van de week nog een kerstkaart opgestuurd
Toen schreef ik jou `t heeft lang genoeg geduurd
Ik kreeg geen antwoord maar smeken doe ik niet
Het is daarom dat ik zing voor jou dit kerstfeest lied

Wonderen bestaan. Zalig kerstfeest!