Familie Holleeder nog steeds in gevaar

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Ook al zit Willem Holleeder levenslang achter de tralies, zussen Astrid en Sonja, dochter Miljuschka en ex van Holleeder Sandra zijn nog steeds in gevaar. Dat blijkt uit Astrid haar derde en laatste boek ‘Familiegeheimen’. In RTL Boulevard leest ze een aantal fragmenten voor.

Angstaanjagende gebeurtenissen

,,We gaan het niet redden, mam,’ zeg ik tegen mijn moeder. Ik kijk naar haar. Ineengekrompen, angstig. Was ik maar alleen.” beschrijft Astrid in haar boek. Na een bezoek met haar moeder bij dochter Miljuschka merkt ze achtervolgd te worden door een motorrijder. ,,Die motor achter ons, dat is niet goed.’ Ze kijkt om en wordt zenuwachtig. Ik moet hem afschudden. In mijn achteruitkijkspiegel zie ik de jongen zonder helm druk heen en weer bewegen. Achterop zit de jongen zonder helm. Hij kijkt naar mij, schreeuwt tegelijkertijd tegen de bestuurder en tilt iets in zijn rechterhand omhoog. Het is donker en ik kan niet zien wat het is.”

De 33-jarige dochter Miljuschka deed mee aan het tv-programma Dance Dance Dance en vaak is alle familie aanwezig van de deelnemers. Astrid kan hier niet bij zijn en vindt het verschrikkelijk. Miljuschka begrijpt het maar het raakt haar wel. Uiteindelijk besluit Astrid toch het risico te nemen en aanwezig te zijn als steun voor haar dochter. ,,Zonder dat iemand weet dat ik er ben, zit ik in een achterafkamertje bij de staf. Trots als een pauw kijk ik naar een televisiescherm waarop ik mijn kind zie dansen op het podium achter me.”

Vrij in de Jordaan

,,Ik heb een geldbedrag gekregen om Astrid om te leggen. Het gaat ook om haar dochter. Ik heb foto’s van haar gekregen.” Dit bericht ontving een vriendin van Astrid begin 2019 vertelt ze in haar boek. ,,Zolang ik onvindbaar ben, loopt Miljuschka een groter gevaar” zegt ze in een interview tegen Volkskrant. En zo liep ze laatst zonder kogelwerend vest en pruik in de Jordaan in Amsterdam en heeft zelfs een terrasje gepakt.

Miljuschka leeft voluit

Tv-kok en presentatrice Miljuschka weigert in angst te leven. Ze wil een voorbeeld zijn voor haar kinderen en wil niet half leven. „Ik kijk dertig keer vaker over mijn schouder dan een ander en overweeg zorgvuldig alles wat ik in de buitenwereld doe. Maar als dat niet genoeg is, kom dan maar” zegt de presentatrice in het interview.

Een respectloos einde voor Astrid

Dat Astrid in opdracht van broer Willem Holleeder zal worden vermoord gaan moeder en dochter beiden vanuit. „Het naarste van alles is dat ik weet hoe het zal gaan. Dat ze op een dag koud op straat zal liggen. En dat haar lichaam een bewijsstuk wordt” zegt Miljuschka. Ze voelt zich machteloos en vindt het erg dat ze niet kan voorkomen dat het leven van haar moeder op respectloze manier moet eindigen.

Tags

ASTRID HOLLEEDERCRIMINEELGEVAARINTERVIEWMILJUSCHKAMILJUSCHKA WITZENHAUSENWILLEM HOLLEEDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck