Familie Meiland werd ‘zwaar onderbetaald’ door SBS

Familie Meiland
Door: Charlotte Wijnen
26-07-2021

Hoewel de familie Meiland nu miljoenen verdient, kregen ze dat in het begin helemaal niet. Sterker nog, volgens Martien werden ze ‘zwaar onderbetaald’. In zijn biografie doet hij een boekje open over de geldkwestie.

‘Wij wisten niets van geld’

De familie begon in 2019 met hun programma Chateau Meiland op SBS 6, maar kregen daar toen nog heel weinig geld voor. ,,Wij wisten in het begin natuurlijk niets van geld”, schrijft Martien in zijn biografie. ,,Toen ging dat nog via Vincent TV Producties. Zij zeiden gewoon: ‘Je krijgt zoveel per uitzending’.”

Nu 50.000 euro per aflevering

De Meilandjes gingen akkoord. ,,Niet wetende dat het zo’n succes zou worden en we zelfs de Ring zouden winnen.” Vermoedelijk ging het toen om een paar duizend euro, terwijl ze nu wel 50.000 euro per aflevering cashen.

Robert Rodenburg, een goede vriend van Maxime, wees het gezin erop dat ze onderbetaald werden. ,,Hij zei tegen mij: ‘Wat jullie hebben gekregen voor dat eerste seizoen slaat helemaal nergens op. Veel te weinig. Je moet dit en dit vragen”’, aldus Maxime in de autobiografie. ,,Dankzij hem hebben wij zo’n hoog bedrag gevraagd en dankzij hem hebben we zo’n goeie deal nu met Talpa.”

Manager aan de kant gezet

En dat terwijl hun toenmalige manager, Mirjam de Raaff, de familie adviseerde om dat bedrag niet te vragen aan Talpa. Volgens haar was het bedrag ‘veel te hoog’ en ‘helemaal niet gebruikelijk’, dus stelde zij een véél lager bedrag voor.

Erica vond het verdacht en zette de manager aan de kant. ,,Het had heel veel geld kunnen kosten als we ons contract met Talpa aan haar hadden overgelaten”, aldus Erica in Martien zijn boek.

Meer DenD