Familie Robert ten Brink raakte verwikkeld in drugsdrama: opgepakt met xtc-pillen in Uruguay

Robert ten Brink raakte verwikkeld in drugsdrama
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De familie van Robert ten Brink is verwikkeld geraakt in een groot drugsdrama. De ex van dochter Isabel belandde in een gevangenis in Uruguay nadat er een grote hoeveelheid xtc-pillen in zijn koffer werd gevonden. Robert heeft het drama voor lange tijd voor de wereld verborgen weten te houden, maar inmiddels is het toch uitgelekt.

Robert kon zijn geluk niet op toen hij in 2012 voor de tweede keer opa werd. Dochter Isabel werd voor de eerste keer moeder en zette samen met haar toenmalige partner Harry, zoontje Willem Robert op de wereld. Robert was zo trots als een pauw dat zijn tweede kleinkind naar hem vernoemd werd, niet wetende in wat voor drama de familie later terecht zou komen.

‘Ik was niet helder en heb het risico genomen’

In 2016 werd er op het vliegveld in Montevideo in Uruguay een flinke hoeveelheid xtc-pillen in de koffer van Harry gevonden, meldt Crimesite. Harry wilde die pillen ruilen tegen hoge kwaliteit cocaïne, die hij vervolgens weer mee terug zou nemen naar Nederland. Maar dat plan mislukte.

Harry werd opgepakt en belandde in de beruchte Uruguayaanse gevangenis Penal de Libertad in de buurt van Montevideo. In een interview met Crimesite gaf Harry toe dat hij verslaafd was en toen hij naar Zuid-Amerika reisde in een slechte periode zat. ,,Ik was niet helder en ik heb het risico genomen. Misschien wel voor de kick”, zei hij.

Reactie Isabel

Inmiddels is Harry weer op vrije voeten. ,,Harry zit niet meer in de gevangenis en woont in de omgeving van Amsterdam”, vertelt een bron in gesprek met weekblad Story. Hoewel Harry kennelijk weer in Nederland woont, is het niet bekend welke rol hij in het leven van zoontje Willem speelt. Isabel wil in ieder geval niets kwijt over de situatie. ,,Daar heb ik geen behoefte aan”, laat ze weten aan Story.

Tags

DRAMADRUGSFAMILIEDRAMAROBERT TEN BRINK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck